Vaccinul COMESTIBIL! Se află deja în testare preclinică
Autor: Mara Ivan | 18 apr, 17:30
Produsul se află deja în teste preclinice
Produsul se află deja în teste preclinice
Oamenii de știință de la Institutul de Medicină Experimentală (IEM), din Sankt-Petersburg, oraș supranumit și capitala de nord a Rusiei, dezvoltă un vaccin cu coronavirus cu aromă de riajenka, un produs de lapte, fermentat.

Într-un interviu acordat agenției RIA Novosti, Aleksandr Dmitriev, directorul IEM, profesor la Academia de Științe a Rusiei, a precizat că noul produs se află deja în fază de studii preclinice destul de avasante și care vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an.

O caracteristică a unui vaccin muconazal sub formă de produs lactat fermentat nu este doar cea mai simplă modalitate de administrare a acestuia, ci formarea unei clase diferite de anticorpi în comparație cu medicamentele injectabile - imunoglobuline A (IgA).

În cazul dezvoltării unui vaccin „comestibil” împotriva coronavirusului, un fragment din genomul COVID-19 sintetizat este introdus în genomul bacteriilor lactice și, ca urmare, el începe să producă proteina coronavirus, ce oferă un răspuns imun în organism.

Citește și Metodologia de raportare a deceselor COVID. Cîțu: Poate este pe drum

„Mai presus de toate, vaccinul seamănă cu sana... Șoarecii, șobolanii și iepurii de laborator îl consumă că plăcere. În același timp, se formează un răspuns imun excelent și nu s-au observat încă efecte secundare ", a adăugat academicianul Aleksandr Suvorov, autorul ideii. 

La 1 martie, ministrul Sănătății, Veronika Skvortsova, a anunțat că specialiștii ruși lucrează la un vaccin de nouă generație care va putea proteja oamenii de COVID-19 timp de câțiva ani. Se așteaptă ca medicamentul să acționeze nu asupra proteinei S, ci asupra altor componente proteice ale virusului și să acționeze nu prin activarea anticorpilor, ci prin dezvoltarea imunității celulare, a imunității citotoxice, al cărei avantaj este durata .

Ştiri Recomandate

Regina Elisabeta a trecut peste supărări. Mesaj EMOȚIONANT

Regina Elisabeta a II-a și-a reluat activitățile după...

Vaccinul Moderna. Vești EXTRAORDINARE legate de eficacitate

Moderna a anunţat joi că vaccinul său împotriva COVID-19...

COVID-19. Rusia a omologat vaccinul monodoză ”Sputnik Light”

Rusia a anunţat joi că a omologat versiunea ''Light'' a...

LOTO. Numerele CÂȘTIGĂTOARE la tragerea de JOI

Loteria România a organizat, joi, o nouă tragere Loto...

Riscă lumea să rămână fără cupru? Prețul continuă să crească

Lumea riscă „să rămână fără cupru” pe fondul creșterii...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro