Vaccinul Johnson & Johnson. Producție stopată într-o fabrică din SUA

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Urmau să fie fabricate 15 milioane de doze
Urmau să fie fabricate 15 milioane de doze
Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) a cerut ca producţia de vaccinuri anti-COVID-19 Johnson & Johnson să fie stopată într-o fabrică în care ar fi fost obţinute 15 milioane de doze care prezentau deficienţe de fabricaţie, informează AFP.

Reprezentanţii grupului Johnson & Johnson, un gigant din industria farmaceutică, au declarat la sfârşitul lunii martie că au identificat într-o fabrică din Baltimore (statul Maryland), administrată de compania Emergent BioSolutions, un lot de doze de vaccinuri "care nu erau conforme cu standardele de calitate". Reprezentanţii grupului Johnson & Johnson nu au precizat cantitatea de doze care prezentau acea deficienţă de fabricaţie.

Cotidianul The New York Times a anunţat apoi că lotul vizat conţinea 15 milioane de doze. Compania Emergency BioSolutions a precizat într-un dosar transmis luni către Securities and Exchange Commission, o organizaţie federală americană care controlează pieţele financiare, că FDA a cerut pe 16 aprilie o pauză în producţia de vaccinuri realizate în fabrica din Baltimore, în aşteptarea unei inspecţii.

Reprezentanţii grupului Johnson & Johnson au declarat în luna martie că vor trimite experţi suplimentari la faţa locului pentru a supraveghea producţia de vaccinuri şi au dezvăluit că grupul prevede să livreze o cantitate de 24 de milioane de doze în luna aprilie.

Citește și Vaccinul COMESTIBIL! Se află deja în testare preclinică

Fabrica administrată de Emergent BioSolutions nu era, în acea perioadă, autorizată de agenţiile americane de reglementare pentru a produce "o substanţă medicamentoasă" pentru vaccinul Johnson & Johnson, au precizat reprezentanţii companiei farmaceutice. Însă presa americană a anunţat că autorităţile federale prevedeau ca acea fabrică să producă zeci de milioane de doze în viitorul apropiat.

Această pauză impusă în producţia vaccinului Johnson & Johnson reprezintă cea mai nouă dintre problemele cu care serul se confruntă în Statele Unite, unde autorităţile federale din domeniul sănătăţii au stopat temporar utilizarea sa după raportarea a şase cazuri de femei care au dezvoltat cheaguri sangvine asociate unui nivel scăzut de plachete, inclusiv un caz mortal, în primele două săptămâni după ce au fost inoculate cu vaccinul anti-COVID-19 Johnson & Johnson.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) urmează să se pronunţe marţi în legătură cu siguranţa vaccinului Johnson & Johnson. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Florin Barbu
Bursa de la București
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Freepik.com
Foto: Freepik.com

Rusia raportează un deficit bugetar de 1,7% din PIB

 Deficitul bugetar a ajuns la 1,7% din PIB, nivelul...

Dolari. Freepik.com
Elon Musk / Foto: Casa Albă / Flickr
Câmp petrolier / FOTO: Freepik
Casă de schimb valutar
Contor electric
Gabriel Biris
Factură energie electrică
ROBOR
Protest al angajaților MIPE
Ștampilă de vot / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Aramco

Surpriză totală, saudiții scumpesc petrolul

Arabia Saudită majorează prețurile la țiței pentru toate...

Cazino
Oameni traversează strada
Membrii SANITAS sunt nemulțumiți
Freepik.com
Carrefour
Dumitru Costin, BNS
Medicamente / Foto: Freepik
Bursa de Valori București
Banca Naționala a României
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 şi 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 şi 23 de grade.
Centru de date / Foto: Freepik

pixel