1. Care este eficacitatea
La prima vedere, vaccinul oferit de Johnson & Johnson pare mai puțin atractiv decât concurenții săi din punct de vedere al eficacității. Studiile clinice, efectuate pe aproape 44.000 de participanți arată o protecție generală de 66% la 28 de zile după vaccinare (72% în Statele Unite), față de 90% pentru Pfizer/BioNTech și Moderna.
Dar, eficacitatea serului J&J urcă la 85% în cazul formelor severe ale bolii COVID-19. Garantează PROTECȚIE COMPLETĂ împotriva riscului de spitalizare sau de deces.
În privința acțiuni împotriva noilor tulpini ale virusului, conform datelor prezentate de Johnson & Johnson la sfârșitul lunii ianuarie, eficacitatea în cazul formelor grae a fost de 81,7% în Africa de Sud și 87,6% în Brazilia.
2. Cum funcționează?
La fel ca produsul dezvoltat de AstraZeneca sau cel produs în Rusia (Sputnik V), vaccinul Johnson & Johnson se bazează pe tehnica vectorului viral.
3. Cum se administrează?
Serul Johnson & Johnson se administrează într-o singură doză, cu o eficacitatea de cel puțin trei luni.
Alt avantaj clar este că acest vaccin poate fi păstrat într-un frigider simplu chiar și trei luni, la temperaturi cuprinse între 2 și 8 ° C, ceea ce facilitează depozitarea acestuia. Serurile Moderna și Pfizer / BioNTech trebuie păstrate la -20 și, respectiv, la -80 ° C.
4. După cât timp sunteți protejat?
Protecția persoanelor vaccinate intervine în a paisprezecea zi după injectare și se consolidează în timp.
Citește și Decizie importantă a EMA privind vaccinurile anti-COVID-19
5. Există efecte secundare?
Cercetătorii spun că nu au observat efecte secundare semnificative după injectarea vaccinului Johnson & Johnson. Puțină durere la locul injectării, o ușoară stare de oboseală și, destul de rar (9%), o creștere a temperaturii corporaledar destul de rar. Dintr-o mie de voluntari, doar 2 au declarat că au avut febră de peste 39 de grade.
În Africa de Sud, unde vaccinul este autorizat începând din februarie, au fost înregistrate câteva cazuri de tromboze și tinitus, dar încă nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate cocludentă
6. Grupele de vârstă ?
Studiile clinice au arătat o eficacitate similară a acestui vaccin pentru toate categoriile de populație, indiferent de vârstă, origine sau posibili factori comorbizi.
Studiul a fost realizat în opt țări de pe trei continente și o populație diversă și numeroasă, dintre care 34% cu vârste de peste 60 de ani. Protecția a fost uniformă. Laboratorul subliniază că 41% dintre voluntarii din studii au avut comorbidități asociate cu un risc crescut de progresie la o formă severă de Covid-19.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...