Florin Barbu: Să lăsăm stadioanele, România are nevoie de investiții care aduc bani
România ar trebui să renunţe la...
"Metoda noastră se bazează pe experienţa căpătată împotriva cancerului. Am experimentat cu multe variante şi, până acum, cu toate am obţinut rezultate bune", a declarat Sahin, la o întâlnire online cu reprezentanţi ai mass-media din Germania.
"Sunt încrezător că vom obţine rezultate bune şi împotriva variantei indiene", a spus el referitor la această mutaţie a virusului SARS-CoV-2, mult mai agresivă decât cele detectate anterior. "Până acum, vaccinul a dovedit eficacitate practic împotriva tuturor mutaţiilor cunoscute", a insistat el.
Ugur Sahin, care conduce BioNTech împreună cu soţia sa, cercetătoarea Özlem Türec, a avertizat că în orice caz eficacitatea maximă a vaccinului - de 97% - este atinsă după şapte zile de la administrarea celei de-a doua doze.
El a reamintit, totodată, că după şase luni de la atingerea acestei imunităţi maxime, după a doua doză, aceasta începe să scadă. Potrivit estimărilor actuale, acest lucru înseamnă că după trecerea a între nouă luni şi un an, este nevoie de administrarea unei a treia doze de vaccin, pentru a garanta menţinerea unei imunităţi maxime.
Citește și Zi liberă pentru cine se vaccinează în timpul săptămânii. Detalii
Sahin s-a arătat, de asemenea, precaut referitor la liberalizarea restricţiilor pentru cei vaccinaţi. Este clar că acest lucru va avea loc, deoarece "toţi ne dorim să revenim la normalitate", dar trebuie să evităm să facem "discriminare" între cei vaccinaţi şi cei care încă nu au avut acces la vaccin, a subliniat el. "Trebuie să fim precauţi şi să nu cădem în aşa numita 'cultură a invidiei'", a încheiat responsabilul BioNTech.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România ar trebui să renunţe la...
BET continuă tendința...
O companie americană închide în...
Deficitul bugetar a ajuns la 1,7% din PIB, nivelul...
Dolarul s-a apreciat luni în...
Musk anunţă că lansează un...
Banca Națională a României a...
Liberalizarea prețului la...
Guvernul României ia măsurile...
Guvernul lansează aplicația...
Dobânzile pe piața interbancară...
AUR depășește 40% în intenția...
Arabia Saudită majorează prețurile la țiței pentru toate...
Statul ar urma să încaseze...
România a evitat până acum...
⦁ Românii aleg des produse...
BNS cere partidelor politice să...
NEVERSEA SRL, organizatorul...
Banca Națională a României...