Vaccinurile COVID-19 devin APĂ DE PLOAIE, susțin 77 de experți

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Persoanele cu vârsta sub 60 de ani vaccinate în Germania împotriva COVID-19 cu o primă doză de la AstraZeneca vor primi la rapel un alt vaccin.
Persoanele cu vârsta sub 60 de ani vaccinate în Germania împotriva COVID-19 cu o primă doză de la AstraZeneca vor primi la rapel un alt vaccin.
Actualele vaccinuri împotriva coronavirusului s-ar putea dovedi ineficiente în decurs de un an din cauza apariției tulpinilor de coronavirus rezistente la aceste seruri, sunt de părere 77 de epidemiologi și virologi din 28 de țări, relatează publicația The Guardian.

Oamenii de știință au participat la un sondaj realizat de ONG-ul People’s Vaccine Alliance. Două treimi dintre experții consultați consideră că noile tulpini, ce vor necesita dezoltarea unei a doua generații de vaccinuri, pot dobândi o largă răspândire la nivel global în următoarele 12 luni. 

Două treimi dintre repondenți sunt de părere că omenirea va avea nevoie de alte vaccinuri în următoarele nouă luni, subliniind că în țările în care ratele de vaccinare rămân scăzute, noile variante genetice ale coronavirusului au mai multe șanse să dezvolte rezistență la medicamentele din prima generație.

"Mutații noi apar zilnic și uneori găsesc o nișă ce le conferă avantaje față de predecesorii lor. Ca atare, ele vor avea un ritm mai agresiv de răspândire, mai ales că vor putea ocoli răspunsul imun al organismului uman", a spus Gregg Gonsalves, profesor asistent de epidemiologie la Universitatea Yale.

Citește și Noi informații de pe platforma de vaccinare anti-COVID

"Dacă nu vom vaccina întreaga lume, vom deschide calea pentru apariția a tot mai multor mutații, care ar putea conduce la tulpini rezistente la vaccinurile actuale. Pentru a face față acestora va fi nevoie de noi vaccinări . "

Președintele Alianței, Max Lawson, ce reprezintă organizația britanică Oxfam, a atras atenția asupra faptului că OMS, prin mecanismul COVAX, speră să vaccineze doar 27% din cele mai sărace țări ale lumii până la sfârșitul acestui an. În același timp, țările dezvoltate se străduiesc să vaccineze cea mai mare parte a populației lor până la toamnă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Venituri neimpozabile
Șofer de TIR / Foto: Freepik
Coşmarul ROBOR nu se termină / Foto: freepik
Euro / Foto: Freepik
Petarde
REMAT
Semne de circulație / Foto: Freepik
Spital de urgență / Foto: Freepik
România are aprobată prima tranșă
Disney
Dumitru Costin, BNS
Irigații / Foto: Freepik
În limuzină / FOTO: Freepik
Platforma de foraj Transocean Barents / Foto: OMV Petrom

OMV Petrom va livra gaze din Neptun Deep Republicii Moldova

Ministrul Energiei a anunţat că o parte din gazele...

Medic / FOTO: Freepik
Panou fotovoltaic / FOTO: Freepik
Tanczos Barna
Bani
Freepik.com
Sanofi
Analizând situații / FOTO: Freepik
Emmanuel Macron / Foto: WEF

Franța și Germania promit reforme economice coordonate

Franța și Germania promit reforme economice coordonate...

JP Morgan / Foto: Ben Sutherland / Flickr

Airbus propune taxarea Boeing în Europa

Constructorul Airbus vine cu o propunere ca răspuns la...

Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru

Putin şi Maduro, parteneriat strategic semnat la Moscova

Putin și Maduro semnează un acord de parteneriat...

ANAF / Foto: DCBUsiness
Foto: Freepik.com

pixel