Valentin Ionescu (ISF): Inteligenţa artificială transformă fundamental industria asigurărilor, dar trebuie gestionată cu atenţie

Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
EXCLUSIV
Valentin Ionescu, preşedintele Consiliului Director al ISF, a deschis conferinţa "Quo Vadis 2025! - Ediția 7, Tendințe viitoare: Inteligența Artificială în Asigurări", evidenţiind atât avantajele cât şi riscurile care vin urmare a implementării inteligenţei artificiale în sistemul de asigurări.

"Inteligenţa artificială este un subiect de actualitate care ne aduce foarte multe plusuri, însă trebuie să fim atenţi şi la riscuri. Este o onoare să fiu aici, alături de dumneavoastră, pentru a explora, pentru a discuta cum tehnologia redefineşte modelele de afaceri, relaţia cu clienţii şi gestionarea riscurilor care pot apărea atunci când folosim excesiv inteligenţa artificială.

Această inteligenţă artificială nu mai este un concept futurist, este o realitate, se întâmplă în jurul nostru, transformă fundamental industria asigurărilor. De la automatizarea proceselor şi personalizarea poliţelor, până la detectarea fraudelor şi evaluarea avansată a riscurilor, inteligenţa artificială oferă oportunităţi imense pentru eficienţă, acurateţe şi inovaţie, însă, o dată cu aceste beneficii, apar şi provocări esenţiale legate de protecţia datelor, transparenţa deciziilor algoritmice şi echitatea accesului la asigurări. 

Astăzi, avem ocazia să discutăm despre aceste aspecte alături de experţi din industrie şi lideri de opinie. Pe parcursul acestei conferinţe explorăm tendinţele emergente, impactul reglementărilor şi modul în care putem folosi inteligenţa artificială într-un mod responsabil şi sustenabil. Ea aduce, cum spuneam mai devreme, beneficii semnificative industriei asigurărilor, prin eficienţă, personalizare, prevenirea fraudelor, dar trebuie gestionată cu atenţie pentru a evita riscurile legate de confidenţialitate, diseminare şi potenţiale erori algoritmice care pot apărea", a declarat Valentin Ionescu. 

VIDEO:

Youtube video image

 

***

Industria asigurărilor este într-o continuă transformare, iar adoptarea tehnologiilor avansate și preocuparea pentru sustenabilitate devin factori cheie pentru succes. Inteligența Artificială (IA) oferă oportunități fără precedent pentru automatizarea proceselor, îmbunătățirea experienței clienților și crearea de produse personalizate. În același timp, conștientizarea impactului asupra mediului și necesitatea unei abordări responsabile impun integrarea practicilor sustenabile în toate aspectele activității asiguratorilor.

Această ediție a conferinței "Quo Vadis" își propune să aducă laolaltă experți, lideri din industrie, factori de decizie și academicieni pentru a dezbate tendințele viitoare și provocările legate de implementarea IA și a practicilor sustenabile în sectorul asigurărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Energie verde / Foto: Freepik
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
OPEC
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.


pixel