Valentin Ionescu (ISF): Miza educației din domeniul financiar în dezvoltarea economică a țării
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Valentin Ionescu, Președintele Institutului de Studii Financiare
Valentin Ionescu, Președintele Institutului de Studii Financiare
EXCLUSIV
Valentin Ionescu, Președinte Institutul de Studii Financiare (ISF) a vorbit astăzi despre oportunitățile pe care le pune instituția pe care o conduce tinerilor din domeniu și cum, prin programele sale, deschide porți pentru cercetarea și formarea de profesioniști în domeniul financiar.

Așadar, în cadrul conferinței ”Învățământul superior din România, pe harta mondială a educației”, organizat marți de către DC Media Group, în deschiderea alocuțiunii sale, președintele ISF a subliniat importanța conexiunii dintre educație și bunăstarea cetățenilor unei țări.

”Dacă un popor este educat financiar înseamnă că acesta, în toate segmentele lui, are acces la sistemul bancar foarte facil, la piața asigurărilor, la bursa de valori, deci credem în faptul că un popor educat financiar poate duce la creșterea solidă a produsului intern brut. De aceea, noi (Institutul de Studii Financiare) suntem parteneri cu 21 de centre universitare din țară.”

Cât despre misiunea Institutului de Studii Financiare, el a afirmat că: ”Certificăm persoane care lucrează în piața asigurărilor de capital și piața pensiilor private, unde activează peste 50.000 de angajați. Avem programe facultative, deci le oferim gratis acestor parteneri educație financiară. Sunt companii către care mergem cu programele noastre de educație financiară. De asemenea, organizăm mai multe evenimente în cursul anului. Avem cursuri de pregătire și de înțelegere a piețelor financiare pe partea de formare profesională, și cel mai important, avem componenta de cercetare, care este o revistă indexată la nivel international care apare de două ori pe an în limba engleză. În această revistă publică studenții doctoranzi atât din țară cât și din afara țării”.

Proiectele ISF în educație

Totodată, ISF a devenit parte, anul trecut, din Asociația Facultăților de Economie din România (AFER) iar Valentin Ionescu a subliniat câteva programe prin care această instituție transmite mai departe informații prețioase pentru cei care se află la început de drum în domeniul finanțelor.

”Câteva proiecte importante din multitudinea de proiecte pe care o avem: Academia de asigurări, SmartFIN, sesiuni de premiere a lucrărilor studențești și paneluri de educație finaciară în cadrul conferințelor universitare.

Ce înseamnă SmartFIN? Este unul dintre proiectele cele mai importante, adresat studenților din cele 21 de centre universitare. Proiectul a luat naștere în 2021, până acum am avut 177 de întâlniri la care au participat peste 12.000 de studenți. Scopul acestui program este să îmbinăm cunoștințele teoretice cu cele practice, mai ales că rolul fundamental al ISF este să faciliteze o punte între mediul academic și mediul de business și accesul pe piața muncii.

Academia de asigurări este un program profesional dedicat studenților, este realizat împreună cu Uniunea Națională a Societăților de Asigurare”, a conchis Valentin Ionescu, președintele ISF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Amenințare cibernetică: Sunt vizați utilizatorii de Android

Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică...

Grecia instaurează săptămâna de lucru de șase zile

Este modalitatea prin care guvernul pro-business al...

Cea mai bună veste de astăzi pentru românii care au rate

Veşti bune pentru românii care au credite bancare. 

Fostul CEO al Microsoft, mai bogat decât Bill Gates

A fost printre primii angajați ai Microsoft în 1980,...

Jeff Bezos pune la vânzare o mare tranșă de acțiuni Amazon

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, spune că va vinde încă 25...

RO e-Transport: Clarificări utile pentru companii

Specialiștii EY România - Georgiana Iancu, Partener,...

Xi, Putin și Erdogan pun lumea la cale în Kazahstan

Președinții Rusiei, Chinei și Turciei, Vladimir Putin,...

Reorganizarea CNPP, decisă de Guvern

Pe agenda şedinţei de joi a Executivului se află şi o...


pixel