Bitcoin își continuă, joi, ascensiunea. Ce valoare a atins criptomoneda
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Bitcoin / sursa foto: Freepik.com / diana.grytsku
Bitcoin / sursa foto: Freepik.com / diana.grytsku
Bitcoin și-a continuat astăzi ascensiunea, în prima mare creștere de la cea din noiembrie 2021.

Cea mai puternică criptomonedă a atins astăzi un nivel record, de 73.803 dolari. Fondurile de bitcoin tranzacționate la bursă și optimismul că Fed va reduce dobânzile cheie în acest an au impulsionat valoarea acesteia, conform Reuters.

Pe măsură ce se investesc tot mai mulți bani în Bitcoin, cea mai recentă revenire a criptomonedei la un nivel record ar putea avea mai mult potențial cea din 2021, spun experții.

Criotomoneda, cunoscută pentru volatilitatea sa, a atins mai multe recoduri consecutive impulsionată de entuziasmul provocat de noile fonduri tranzacționate la bursă (ETF) de Bitcoin din SUA și de așteptările că Rezerva Federală va începe să reducă ratele dobânzilor din SUA în acest an.

Având în vedere că Bitcoin are mai puțin de două decenii ca activ financiar, prezicerea traiectoriei prețului său rămâne extrem de dificilă. După ce interesul pentru această criptomonedă a ajutat Bitcoin să atingă recordul anterior în noiembrie 2021, criptomoneda s-a prăbușit, trăgând după ea jumătate din industria cripto.

Totuși, mai multe instituții care investesc bani pe termen lung ar putea ajuta Bticoin să își mențină nivelurile ridicate de data aceasta, au declarat analiștii și directorii financiari.

Un aspect cheie al atractivității acestei criptomonede este capacitatea sa de a efectua tranzacții financiare fără ca o instituție financiară să supravegheze procesul și să perceapă comisioane.

De asemenea, cea mai valoroasă criptomonedă a beneficiat de un mediu cu rate scăzute ale dobânzilor, o tendință economică de lungă durată de la criza financiară din 2008, când a fost creat Bitcoin, care a împins unii investitori către active mai riscante, în căutarea unor randamente financiare mai bune.

Totodată, Bitcoin a considerat o "acoperire împotriva inflației", ca și aurul, ceea ce înseamnă că nu poate fi devalorizat de o bancă centrală care să tipărească mai multe exemplare, deoarece Bitcoin este conceput pentru a avea un număr finit de unități în circulație - 21 de milioane, mai concret.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel