Scăderi puternice la Bursa de Valori București
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Cea mai puternică criptomonedă a atins astăzi un nivel record, de 73.803 dolari. Fondurile de bitcoin tranzacționate la bursă și optimismul că Fed va reduce dobânzile cheie în acest an au impulsionat valoarea acesteia, conform Reuters.
Pe măsură ce se investesc tot mai mulți bani în Bitcoin, cea mai recentă revenire a criptomonedei la un nivel record ar putea avea mai mult potențial cea din 2021, spun experții.
Criotomoneda, cunoscută pentru volatilitatea sa, a atins mai multe recoduri consecutive impulsionată de entuziasmul provocat de noile fonduri tranzacționate la bursă (ETF) de Bitcoin din SUA și de așteptările că Rezerva Federală va începe să reducă ratele dobânzilor din SUA în acest an.
Având în vedere că Bitcoin are mai puțin de două decenii ca activ financiar, prezicerea traiectoriei prețului său rămâne extrem de dificilă. După ce interesul pentru această criptomonedă a ajutat Bitcoin să atingă recordul anterior în noiembrie 2021, criptomoneda s-a prăbușit, trăgând după ea jumătate din industria cripto.
Totuși, mai multe instituții care investesc bani pe termen lung ar putea ajuta Bticoin să își mențină nivelurile ridicate de data aceasta, au declarat analiștii și directorii financiari.
Un aspect cheie al atractivității acestei criptomonede este capacitatea sa de a efectua tranzacții financiare fără ca o instituție financiară să supravegheze procesul și să perceapă comisioane.
De asemenea, cea mai valoroasă criptomonedă a beneficiat de un mediu cu rate scăzute ale dobânzilor, o tendință economică de lungă durată de la criza financiară din 2008, când a fost creat Bitcoin, care a împins unii investitori către active mai riscante, în căutarea unor randamente financiare mai bune.
Totodată, Bitcoin a considerat o "acoperire împotriva inflației", ca și aurul, ceea ce înseamnă că nu poate fi devalorizat de o bancă centrală care să tipărească mai multe exemplare, deoarece Bitcoin este conceput pentru a avea un număr finit de unități în circulație - 21 de milioane, mai concret.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Guvernul dă undă verde reluării...
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
„Oamenii bogați vor veni în...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...
Bursa de la București deschide...
Cursuri gratuite pentru...
Bitcoin scade sub 83.000 de dolari, pe fondul temerilor...
Tarifele lui Trump provoacă...
Camera de Comerț și Industrie a...
Bursa de Valori București...
România lansează apeluri de...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Grupaj de știri.
Anunțul creșterii tarifelor...
Grupul german Siemens a anunțat...
Doi senatori de rang înalt din...