Vânzările Dacia au în Europa cu peste 13%, în septembrie, dar există și o parte bună
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Dacia a vândut mai puțin în Europa
Dacia a vândut mai puțin în Europa
Vânzările de autoturisme Dacia în Europa (UE plus Marea Britanie şi ţările EFTA) au înregistrat în septembrie un declin de 13,6%.

Pe fondul scăderii vertiginoase a vânzărilor celorlalte grupuri auto europene, cota de piaţă a producătorului de automobile Dacia a urcat la 3,9%, de la 3,4% în perioada similară din 2020, conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Spre exemplu, livrările Ford au scăzut luna trecută cu 46,2%, grupurile franceze Renault şi Stellantis au raportat în septembrie scăderi ale vânzărilor de 24,2% şi, respectiv, 30,4%, în timp ce grupurile germane Volkswagen şi Daimler au înregistrat un declin de 29,7% şi, respectiv 48,1%. .

Datele statistice sunt valabile pentru cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Marea Britanie şi ţările din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Un număr de 37.664 de autoturisme Dacia au fost înmatriculate luna trecută în Europa, comparativ cu 43.604 în septembrie 2020.

Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat un avans de 2,8% în Europa în primele nouă luni din 2021, dar cota de piaţă a producătorului de automobile a scăzut la 3,3%, de la 3,4%.

Un număr de 299.357 autoturisme Dacia au fost înmatriculate în primele nouă luni din 2021 în Europa, comparativ cu 291.135 în perioada similară din 2020.

Citește și: ANRE a amendat furnizorii de gaze care au NOTIFICAT creşterea preţului în timpul contractului

Grupurile Renault şi Daimler au raportat scăderi ale vânzărilor de 8% şi, respectiv, 5,2%, în timp ce Stellantis şi Volkswagen au înregistrat creşteri de 8,1%, şi, respectiv 8,8%. Livrările Ford au scăzut cu 11,3%.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...


pixel