Vânzările Dacia au în Europa cu peste 13%, în septembrie, dar există și o parte bună
Autor: Ciprian Dumitrache | 16 oct 2021, 10:06
Dacia a vândut mai puțin în Europa
Dacia a vândut mai puțin în Europa
Vânzările de autoturisme Dacia în Europa (UE plus Marea Britanie şi ţările EFTA) au înregistrat în septembrie un declin de 13,6%.

Pe fondul scăderii vertiginoase a vânzărilor celorlalte grupuri auto europene, cota de piaţă a producătorului de automobile Dacia a urcat la 3,9%, de la 3,4% în perioada similară din 2020, conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Spre exemplu, livrările Ford au scăzut luna trecută cu 46,2%, grupurile franceze Renault şi Stellantis au raportat în septembrie scăderi ale vânzărilor de 24,2% şi, respectiv, 30,4%, în timp ce grupurile germane Volkswagen şi Daimler au înregistrat un declin de 29,7% şi, respectiv 48,1%. .

Datele statistice sunt valabile pentru cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Marea Britanie şi ţările din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Un număr de 37.664 de autoturisme Dacia au fost înmatriculate luna trecută în Europa, comparativ cu 43.604 în septembrie 2020.

Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat un avans de 2,8% în Europa în primele nouă luni din 2021, dar cota de piaţă a producătorului de automobile a scăzut la 3,3%, de la 3,4%.

Un număr de 299.357 autoturisme Dacia au fost înmatriculate în primele nouă luni din 2021 în Europa, comparativ cu 291.135 în perioada similară din 2020.

Citește și: ANRE a amendat furnizorii de gaze care au NOTIFICAT creşterea preţului în timpul contractului

Grupurile Renault şi Daimler au raportat scăderi ale vânzărilor de 8% şi, respectiv, 5,2%, în timp ce Stellantis şi Volkswagen au înregistrat creşteri de 8,1%, şi, respectiv 8,8%. Livrările Ford au scăzut cu 11,3%.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

ALERTĂ NAȚIONALĂ decretată în China. Pierderile sunt uriașe

Incendii de pădure, temperaturi caniculare și nici o...

Haosul a pus stăpânire pe capitala Marii Britanii VIDEO

Locuitorii capitalei Marii Britanii au fost nevoiți să...

ANM anunță vreme SEVERĂ: Caniculă, furtuni și vijelii

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis,...

Germania reduce TVA la gaze

Germania va reduce temporar TVA la gazele naturale, de la 19% la 7%, pentru...

Crossuri externe