Vara nu ne-a părăsit încă. Află când vor crește temperaturile
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Vor mai fi zile călduroase și senine
Vor mai fi zile călduroase și senine
Vremea se va încălzi pe parcursul următoarelor două săptămâni, după o perioadă în care valorile termice scăzuseră semnificativ la nivelul întregii ţări, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicată luni şi valabilă pentru perioada 7 - 20 octombrie 2019.

Astfel, începând cu data de 9 octombrie, temperaturile maxime vor atinge şi 25 de grade Celsius, minimele vor ajunge până la 8-9 grade, însă condiţiile de apariţie a ploilor vor rămâne destul de ridicate aproape pe tot parcusul intervalului de prognoză.

În Banat, în primele două zile de prognoză, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an, cu o medie a temperaturilor maxime de 14 grade Celsius. Pe 9 octombrie vremea se va încălzi, astfel încât această medie se va situa în jurul valorii de 21 de grade. Cu mici variaţii, de la o zi la alta, temperaturile maxime se vor menţine, în medie, în jurul a 20 de grade până pe 12 octombrie şi vor ajunge pe 14 octombrie la 25 de grade Celsius. În ultimele zile de prognoză, vremea se va răcori uşor şi treptat, spre 20 de grade.

În Crişana, în primele zile din această săptămână, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an, cu o medie a temperaturilor maxime de 13 grade. Pe 9 octombrie vremea se va încălzi, iar media se va situa în jurul valorii de 20 de grade. Cu mici variaţii, de la o zi la alta, temperaturile maxime se vor menţine, în medie, în jurul a 19 grade până pe 12 octombrie şi vor ajunge, pe 14 octombrie, la 25 de grade. În ultimele zile de prognoză, vremea se va răcori uşor şi treptat, spre 20 de grade.

În Transilvania, după două zile cu vreme deosebit de rece pentru această perioadă din an, când media temperaturilor maxime va fi de 11 grade, în următoarele două zile vremea se va încălzi, astfel încât pe 10 octombrie această medie se va situa în jurul valorii de 18 grade. Cu mici variaţii, de la o zi la alta, temperaturile maxime se vor menţine, în medie, în jurul a 19 grade până pe 15 octombrie. În ultimele zile de prognoză vremea se va răcori uşor, cu aproximativ 2 grade.

Citește și Prognoză meteo. Când scad temperaturile

În zona Maramureşului, vor fi două zile cu vreme deosebit de rece pentru această perioadă din an (7 şi 8 octombrie), când media temperaturilor maxime va fi de 11 grade, în următoarele zile vremea se va încălzi treptat, astfel încât pe 14 octombrie această medie se va situa în jurul valorii de 21 de grade Celsius, mai ridicată decât norma climatologică specifică acestei date. Deşi vremea se va răcori uşor în ultimele zile de prognoză, temperaturile maxime se vor menţine, în medie, în jurul a 19 grade Celsius.

În Moldova, după două zile cu vreme deosebit de rece pentru această perioadă din an, vremea se va încălzi, astfel încât pe 10 octombrie această medie se va situa în jurul valorii de 21 grade Celsius. Urmează o ușoară răcorire cu medii de 18 grade. 

În Dobrogea, în primele două zile de prognoză, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an, cu o medie a temperaturilor maxime de 13 grade. În următoarele două zile vremea se va încălzi, astfel încât pe 10 octombrie această medie se va situa în jurul valorii de 21 grade, uşor mai ridicată decât media climatologică specifică acestei date. Cu mici variaţii, de la o zi la alta, temperaturile maxime se vor menţine, în medie, în jurul a 20 de grade până pe 15 octombrie. În ultimele zile de prognoză, vremea se va răcori uşor, cu aproximativ două grade. 

În regiunea Munteniei, în primele două zile de prognoză, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an, cu o medie de 11 grade. În următoarele două zile se va încălzi semnificativ, astfel încât pe 10 octombrie această medie se va situa în jurul valorii de 24 grade. Cu mici variaţii, de la o zi la alta, temperaturile maxime se vor menţine, în medie, în jurul a 21 de grade până pe 15 octombrie. În ultimele zile de prognoză, vremea se va răcori uşor, cu aproximativ două grade. 

În Oltenia, primele zile vor fi deosebit de rece pentru această perioadă din an, cu o medie de circa 13 grade. În următoarele două zile vremea se va încălzi semnificativ, astfel încât pe 10 octombrie această medie se va situa în jurul valorii de 23 grade. Cu mici variaţii, de la o zi la alta, temperaturile maxime se vor menţine, în medie, în jurul a 21 de grade până pe 15 octombrie. În ultimele zile de prognoză, vremea se va răcori uşor, cu aproximativ 2 grade. 

Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel