Varso Tower este cea mai ÎNALTĂ clădire din Uniunea Europeană

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Varso Tower este cea mai ÎNALTĂ clădire din Uniunea Europeană
Varso Tower este cea mai ÎNALTĂ clădire din Uniunea Europeană
Varso Tower, un zgârie-nori din centrul Varşoviei, a devenit cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană, a anunţat marţi dezvoltatorul construcţiei, după ce muncitorii au ridicat un turn cu înălţimea de 80 de metri, iar înălţimea totală a clădirii a ajuns la peste 310 metri, informează Reuters.

În pofida arhitecturii unice a clădirii şi a faptului că acum este mai înaltă decât The Shard din Londra şi Commerzbank Tower din Frankfurt, o parte dintre planurile ambiţioase ale constructorilor au fost încetinite de pandemia de coronavirus, a precizat dezvoltatorul imobiliar HB Reavis.

Clădirea, preconizată să fie inaugurată în 2022, urmează să fie dotată cu un nivel special pentru panoramă şi două ascensoare rapide din sticlă care vor transporta vizitatorii la o viteză de 8 metri pe secundă, potrivit comunicatului de presă.

Angajații CFR se REVOLTĂ față de măsurile GUVERNULUI CÎȚU

Varso Tower este prevăzut şi cu spaţii pentru restaurante şi baruri cu vedere înspre centrul Varşoviei, precum şi cu spaţii de închiriat pentru birouri.

Lucrările de construcţie şi de închiriere au încetinit sau au fost suspendate din cauza temerilor privind transmiterea COVID-19.

''La fel ca întreaga economie, industria inchirierii spaţiilor de birouri a trecut prin momente dificile anul trecut. Multe potenţiale decizii ale chiriaşilor au fost suspendate sau amânate până mai târziu'', a explicat Maciej Olczyk, managerul de proiect al clădirii.

Acesta a adăugat că efectele pandemiei au fost mai accentuate în timpul primului val, când multe activităţi comerciale au fost suspendate, dar că, între timp, au fost făcute schimbări pentru a facilita un mediu de lucru sigur.

Printre măsurile implementate în spaţiile de birouri se numără ventilaţia suplimentară şi curăţarea frecventă a sistemelor de aerisire, instalarea de ecrane protectoare la recepţie, sisteme contactless precum lumini şi uşi activate prin senzori de mişcare şi curăţarea frecventă a spaţiilor comune, a precizat compania.

Olczyk s-a declarat optimist că în viitor companiile vor închiria spaţii în Varso Tower, o clădire ''unică din punct de vedere arhitectural'', în special după ce pandemia va lua sfârşit.

''Companiile tratează în continuare acest subiect ca pe o situaţie temporară'', a precizat Olczyk. ''Cred că toată lumea aşteaptă să revină la normalitate, aşa cum era înainte de pandemie'', a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com

Blackout. Spania a decretat stare de urgenţă

Stare de urgenţă în Spania.

Sebastian Burduja / Foto: gov.ro
Foto: Freepik.com
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
Centrala nucleara. Foto: Pexels.com
Cosmin Marinescu
Foto: Freepik.com
Foto: Mihai Ciobanu
Foto: REUTERS
Haos pe străzile din Spania
Foto: Freepik.com
Transportor GNL / sursa foto: Freepik.com /@sharpiloandrey
Birou gol / FOTO: Facebook
Rabla 2023. Foto: Pexels.com
 Blackout
Lucrători pe linii de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Casă de schimb valutar
Senatul Romaniei
Inteligență artificială
Muncitori instalează panouri fotovoltaice / Foto: Unsplash
Baterii / Foto: Freepik
La benzinărie / FOTO: Freepik
Dacia 1300
Cosmin Marinescu

România Europeană – tablou grafic comparativ în Economic@BNR

Cu susținerea Consiliului de Administrație al Băncii...

Oameni pe stradă / Foto: Oana Pavelescu
Analiză / FOTO: Freepik

pixel