Vești proaste pentru șoferi. Pot rămâne fără permis jumătate de an
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Un proiect de lege depus în Senat de un grup de 28 de parlamentari înăsprește pedepesele pentru șoferii prinși băuți la volan, în condițiile în care, numai anul acesta 65 de persoane și-au pierdut viața în accidente provocate de conducători auto aflați sub influența alcoolului.

Realitate tristă, dar, la acest capitol, România este pe primul lor în Europa la numărul crimelor comise pe drumurile publice de șoferi inconștienți. În plus, Codul nostru rutier este mult mai ”îngăduitor” comparativ cu alte țări.

Citește și Surpriză pentru șoferi. Ce pune la cale Ministerul Energiei

Inițiativa legislativă impune ca șoferii prinși băuți la volan să conducă o perioadă de 180 de zile doar autovehicule echipate cu un aparat, Alcool-Stop, care oprește motorul când este detectat alcool în aerul respirat. Iar dacă un conducător auto, aflat în perioada de restricționării dreptului de șofat, este găsit într-o mașină fără instalația respectivă montată, el riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau o amendă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel