În acest sens ANAF a publicat Ghidului privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute din meditații acordate în particular de persoanele fizice care realizează venituri din aceste activități.
Persoanele fizice care realizează venituri din meditații au obligația de a depune Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212) până la data de 25 mai.
Ghidul poate fi consultat pe portalul www.anaf.ro, în secțiunea Asistență Contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative, AICI
Agenția Națională de Administrare Fiscală continuă să extindă materialele informative dedicate persoanelor fizice și juridice pentru a încuraja cât mai mult conformarea fiscală voluntară a contribuabililor.
Citește și: Profesorii care dau meditaţii şi persoanele care prestează servicii de înfrumuseţare, în vizorul ANAF
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală intensifică, în anul 2022, activităţile de îndrumare şi asistenţă în domeniul fiscal, manifestându-şi în acest sens rolul activ pentru sprijinirea contribuabililor în vederea îndeplinirii obligaţiilor fiscale ce le revin.
Potrivit unui comunicat al instituţiei, ANAF derulează trei proiecte pilot privind stimularea conformării voluntare, dedicate persoanelor fizice, care se vor concentra pe educarea şi informarea contribuabililor despre obligaţiile fiscale. Obiectivele acestora sunt creşterea gradului de informare şi stimularea conformării fiscale voluntare a contribuabililor persoane fizice, pentru următoarele categorii de contribuabili: cadre didactice şi alte persoane ce pot obţine venituri din meditaţii; persoane care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor; persoane fizice care realizează venituri din prestarea unor activităţi de înfrumuseţare şi întreţinere corporală.
Proiectul "Venituri realizate de contribuabili - persoane fizice din meditaţii, activităţi educaţionale şi alte forme de învăţământ" urmăreşte identificarea unor instrumente de lucru în zona conformării voluntare în cazul cadrelor didactice şi a altor persoane care prestează servicii de meditaţii, care să aducă eficienţă şi rezultate satisfăcătoare, în vederea replicării pe o scară mai largă, pe un termen mediu şi lung. Într-o primă etapă proiectul se desfăşoară în judeţele Cluj şi Sibiu. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...