Deficit record în România, în contrast cu trendul european
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Eșec. Australianul Craig Wright nu a fost creatorul Bitcoin. Cel puțin asta este concluzia unui judecător britanic. De câțiva ani, omul de afaceri a revendicat dreptul de autor al celei mai populare dintre monedele digitale. O afirmație contestată de Crypto Open Patent Alliance (Copa), o asociație din domeniu, care îl acuză că a manipulat elemente pentru a-și dovedi punctul de vedere. Această decizie a judecătorului închide procesul care a opus cele două părți în ultimele săptămâni.
„Am ajuns la concluzia că dovezile sunt copleșitoare” pentru a declara că „Dr Wright nu este persoana care a creat sistemul Bitcoin” și nu este nici „autorul versiunilor inițiale ale software-ului Bitcoin”, a citit verdictul judecătorul James Mellor, explicând că va veni cu detalii ulterior.
Doctorul Wright supranumit „Faketoshi”
Informaticianul și antreprenorul în vârstă de 53 de ani „nu este autorul „cărții albe a Bitcoin-ului”, un text care detaliază principiile fondatoare ale acestei criptomonede și nici cel care „a operat sub pseudonimul Satoshi Nakamoto (enigmaticul dezvoltator cunoscut drept părintele monedei virtuale, n.r) în perioada 2008-2011”, a mai afirmat judecătorul.
Timp de aproape o lună și jumătate, Înalta Curte de Justiție a Marii Britanii a examinat pretențiile bărbatului poreclit de detractorii săi „Faketoshi”, care pretindea drepturi de autor asupra acestei „carte albe” fondatoare, precum și codul acestei criptomonede.
„Doctorul Wright nu a reușit să furnizeze nici măcar un singur document verificabil și de încredere pentru a-și susține” punctul de vedere, a declarat Jonathan Hough, avocatul Crypto Open Patent Alliance (Copa), o asociație care își propune să elimine brevetele privind tehnologiile legate de criptomonede. Acesta reunește oameni grei din sector, precum platforma de schimb Coinbase și compania Block, specializată în plăți digitale. Copa „va cere după judecată” procurorilor britanici să ia în considerare procedurile penale pentru „sperjur și obstrucționarea justiției”, a explicat asociația în argumentația sa, consultată de AFP.
Rezultatul acestui caz va influența concluzia într-un alt dosar, unde Wright trebuie să țină piept unui număr de 26 de dezvoltatori, persoane fizice, precum și companii cum ar fi platforma Coinbase, care îl acuză că le-a încălcat drepturile de proprietate intelectuală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...