VERDICTUL experților lumii: Acesta este cel mai bun VACCIN COVID-19

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Până în prezent, 853.200 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 542.078 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.
Până în prezent, 853.200 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 542.078 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.
World Vaccine Congress a dezbătut, analizat și studiat și a ajuns la concluzia că laboratorul american Moderna a dezvoltat nu doar cel mai bun vaccin COVID-19 din lume, dar și cea mai bună platformă vaccinală. O victorie categorică a producătorului de peste Ocean și care, în bani, va înseamna 100 de miliarde de dolari. 

Vaccinul Moderna a concurat cu toate celelalte seruri folosite în prezent în lupta împotriva coronavirusului pretutindeni în lume, de la Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, dar și vaccinul rusesc Sputnik V. 

Între timp, grupul Moderna a revizuit în creştere estimările privind vânzările de vaccin COVID-19 în acest an, pe fondul intensificării campaniei de vaccinare pe plan global. Astfel, în 2021, vânzările ar urma să crească cu 4,3%, la 19,2 miliarde de dolari, în urma majorării cererii de vaccinuri. În februarie, Moderna se aştepta la vânzări de 18,40 miliarde de dolari anul acesta. De atunci, ţările bogate au extins achiziţiile de vaccinuri produse de Moderna şi Pfizer Inc/BioNTech SE, după problemele cu care s-au confruntat AstraZeneca Plc şi Johnson & Johnson.

În primul trimestru din 2021, vânzările Moderna de vaccin COVID-19 au urcat la 1,70 miliarde de dolari.

Directorul general Stéphane Bancel a anunţat că firma ar putea semna anul viitor mai multe acorduri cu diverse ţări pentru furnizarea de vaccinuri, decât în 2021. Recent, Moderna şi-a anunţat intenţia de a produce până la trei miliarde de doze de vaccin Covid-19 în 2022, în condiţiile în care va face noi investiţii pentru a-şi creşte capacităţile de producţie la mai multe uzine din SUA şi Europa. În 2021, Moderna ar urma să producă 800 de milioane de doze.

Citește și VACCINURI inovative, așteptate cu nerăbdare. Care sunt noile tehnologii

Grupul a anunţat miercuri o serie de prime rezultate pozitive furnizate de testele ce au vizat atât o versiune modificată a vaccinului său anti-COVID-19 dezvoltat special împotriva variantei sud-africane, cât şi studierea efectului generat de administrarea celei de-a treia doze a serului iniţial.

Vaccinul Moderna utilizează o nouă tehnologie, denumită ARN mesager (mRNA) și care "permite sintetizarea rapidă de vaccinuri-candidate care includ mutaţii cheie ale virusului, permiţând, potenţial, o dezvoltare mai rapidă a viitoarelor vaccinuri alternative" împotriva noilor variante virale, a explicat Stephane Bancel. Acesta a adăugat: "Vom continua să operăm atât de multe actualizări câte vor fi necesare pentru vaccinul nostru anti-COVID-19, pentru a ţine pandemia sub control".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Haier
Bursă / Foto: Freepik
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
La aproape șanse ani de la deschiderea procedurii de insolvență
Registrul Comertului
Bărbat furios cu un telefon în mână
Decizia tribunalului
Asigurare RCA
Banca Centrală Europeană
Dolari și ruble
Președintele SUA Joe Biden este furios pe saudiți / Foto: Casa Albă
Ministerul Finanțelor
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com
Bani / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Muncitor al ELCEN
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / Foto: EPA/ERIK S. LESSER / Agerpres
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

pixel