Veste bună pentru SIDEX. Ce anunță noul proprietar

Autor: Antonio Grigore
Data publicării:
În luna iulie 2019, Liberty Steel, o companie cu sediul în Marea Britanie care este deţinută de GFG Alliance, a plătit 740 de milioane de euro pentru a prelua o serie de oţelării din Cehia, România, Macedonia de Nord, Italia şi Belgia de la grupul Arcelor
În luna iulie 2019, Liberty Steel, o companie cu sediul în Marea Britanie care este deţinută de GFG Alliance, a plătit 740 de milioane de euro pentru a prelua o serie de oţelării din Cehia, România, Macedonia de Nord, Italia şi Belgia de la grupul ArcelorMittal.
Conglomeratul GFG Alliance, care deţine fostul Sidex Galaţi, a anunţat că a făcut progrese spre o restructurare majoră care îi va permite să îşi plătească creditorii, după ce principalul său finanţator, fondul Greensill Capital, s-a prăbuşit în luna martie.

"Aceasta va permite GFG să se concentreze pe afacerile sale, să protejeze locurile de muncă şi să dezvolte mai departe activele rămase", a informat GFG Alliance într-un comunicat de presă.

GFG Alliance, un conglomerat cu activităţi în diferite domenii controlat de magnatul Sanjeev Gupta, regrupează aproximativ 35.000 de angajaţi la nivel mondial, reunind combinate siderurgice şi uzine de aluminiu în SUA, Marea Britanie, Franţa, România (fostul Sidex Galaţi) şi Australia.

Grupul lui Sanjeev Gupta a precizat luni că a ajuns la un acord cu administratorii Greensill Bank pentru "un angajament pozitiv direct în vedere unei soluţii amiabile", fără a oferi alte detalii.

Anunţul de luni vine după ce GFG Alliance şi grupul bancar elveţian Credit Suisse au ajuns săptămâna trecută la un acord cu privire la activele GFG din Australia, acord care va permite refinanţarea acestor operaţiuni.

"Aceste evoluţii deschid calea pentru refinanţare, ceea ce va permite GFG să îşi plătească creditorii", a apreciat GFG.

De asemenea, GFG Alliance a anunţat luni că a publicat documentele privind refinanţarea operaţiunilor sale siderurgice din Europa continentală, inclusiv din România şi Cehia.

În paralel, GFG Alliance va continua procesul de vânzare a operaţiunilor de aliaje speciale din Marea Britanie şi, de asemenea, va regrupa operaţiunile siderurgice din Belgia, Luxemburg şi Italia sub umbrela operaţiunilor din România.

În luna iulie 2019, Liberty Steel, o companie cu sediul în Marea Britanie care este deţinută de GFG Alliance, a plătit 740 de milioane de euro pentru a prelua o serie de oţelării din Cehia, România, Macedonia de Nord, Italia şi Belgia de la grupul ArcelorMittal. Activă pe plan global, Liberty Steel are o capacitate anuală de producţie de 13 milioane de tone în Europa, 72% din volumul total, şi are 17.000 de angajaţi pe continent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Schimb valutar / Foto: Pexels
Contabili / Foto: Freepik
TAROM are un nou director / Foto: Arhivă
Ghișeu
ANAF / Foto: Oana Pavelescu
Banca Naționala a României
Vagon de tren

Transportul călătorilor cu trenul, luat la puricat de ANPC

Calitatea transportului pe calea ferată a intrat în...

OMV Petrom
Leva / Foto: DCBusiness
Președintele Donald Trump face declarații pentru jurnaliști
RCA
Consiliul Fiscal, nu foarte optimist privind reducerea deficitului
Florin Barbu
Bursa de la București
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Freepik.com
Foto: Freepik.com

Rusia raportează un deficit bugetar de 1,7% din PIB

 Deficitul bugetar a ajuns la 1,7% din PIB, nivelul...

Dolari. Freepik.com
Elon Musk / Foto: Casa Albă / Flickr
Câmp petrolier / FOTO: Freepik
Casă de schimb valutar
Contor electric
Gabriel Biris
Factură energie electrică
ROBOR
Protest al angajaților MIPE

pixel