Avertismente ignorate: ce arată documentele confidențiale despre bugetul României
România se apropie periculos de...
Activitatea economică din China a dat semne de îmbunătățire în luna august, după cum arată cele mai recente date despre încetinirea creșterii economice care.
Potrivit Biroului Național de Statistică al Chinei, care măsoară producția din sectoare precum industria prelucrătoare și minerit, arată că producția industrială a crescut cu 4,5% în august față de anul precedent, în creștere față de avansul de 3,7% înregistrat în iulie. Rezultatul a depășit așteptările unui grup de economiști chestionați de Reuters, scrie CNN.
Vânzările cu amănuntul au crescut cu 4,6% față de anul precedent, față de creșterea ușoară de 2,5% înregistrată în iulie.
Investițiile în active fixe, cum ar fi proprietățile sau bunurile imobiliare, au crescut cu 3,2% în primele opt luni din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut, față de 3,4% în primele șapte luni din 2023 raportate în august.
În prezent, economia se confruntă cu o cerere slabă de exporturi de pe piețele globale și cu o criză imobiliară în curs de desfășurare.
Banca Populară Chineză a fost cel mai mare cumpărător în luna iulie, adăugând 23 de tone de aur la deținerile sale. A fost a noua lună consecutivă de achiziții pentru banca centrală chineză. China este cel mai mare cumpărător de aur de la începutul anului, după ce și-a mărit rezervele oficiale cu 188 de tone. Banca Populară a Chinei deține acum oficial 2.136 de tone de aur, reprezentând 4% din totalul rezervelor sale.
China are o istorie de achiziții frenetice pentru majorarea rezervelor și apoi de tăcere.
Banca Populară a Chinei a acumulat 1.448 de tone de aur între 2002 și 2019, iar apoi nu a raportat nimic timp de mai bine de doi ani înainte de a relua raportarea în toamna anului trecut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România se apropie periculos de...
Bursa închide pe minus vineri,...
Sistemul RO e-Transport a...
Andrei Badalov, în vârstă de 62...
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...
Românii pot investi din nou în...
Ministerul Finanțelor anunță...
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Nutella s-ar putea scumpi...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...