Vești bune din China? Rezultatele au luat prin surprindere economiștii
Autor: DCBusiness Team | 17 sep 2023, 11:56
China
China
În urma unui raport al Biroului Național de Statistică al Chinei, a doua cea mai mare economie a lumii pare să dea semne de îndreptare. Iată ce spun experții.

Activitatea economică din China a dat semne de îmbunătățire în luna august, după cum arată cele mai recente date despre încetinirea creșterii economice care.

Potrivit Biroului Național de Statistică al Chinei, care măsoară producția din sectoare precum industria prelucrătoare și minerit, arată că producția industrială a crescut cu 4,5% în august față de anul precedent, în creștere față de avansul de 3,7% înregistrat în iulie. Rezultatul a depășit așteptările unui grup de economiști chestionați de Reuters, scrie CNN.

Vânzările cu amănuntul au crescut cu 4,6% față de anul precedent, față de creșterea ușoară de 2,5% înregistrată în iulie.

Investițiile în active fixe, cum ar fi proprietățile sau bunurile imobiliare, au crescut cu 3,2% în primele opt luni din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut, față de 3,4% în primele șapte luni din 2023 raportate în august.

În prezent, economia se confruntă cu o cerere slabă de exporturi de pe piețele globale și cu o criză imobiliară în curs de desfășurare.

Citește și: China cumpără aur frenetic. Principalul motiv pentru această mișcare

Banca Populară Chineză a fost cel mai mare cumpărător în luna iulie, adăugând 23 de tone de aur la deținerile sale. A fost a noua lună consecutivă de achiziții pentru banca centrală chineză. China este cel mai mare cumpărător de aur de la începutul anului, după ce și-a mărit rezervele oficiale cu 188 de tone. Banca Populară a Chinei deține acum oficial 2.136 de tone de aur, reprezentând 4% din totalul rezervelor sale.

China are o istorie de achiziții frenetice pentru majorarea rezervelor și apoi de tăcere.

Banca Populară a Chinei a acumulat 1.448 de tone de aur între 2002 și 2019, iar apoi nu a raportat nimic timp de mai bine de doi ani înainte de a relua raportarea în toamna anului trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Podul Prieteniei intră în reparaţii. Restricţii de trafic

Podul peste Dunăre, între Giurgiu şi Ruse, intră în...

Netflix închide definitiv unul dintre serviciile sale

Netflix a închis în mod oficial vineri serviciul său de...

Ratele cresc din nou. IRCC s-a majorat la 5,96% pe an

Românii care au credite prin IRCC vor plăti mai mulți...

Crossuri externe