Ministrul Energiei: Contracte de finanțare în valoare de peste 700 milioane de lei
Proiectele vor asigura o putere...
Ca urmare a acestui anunț, acțiunile Tesla, cel mai valoros producător auto din lume, au scăzut cu peste 6% miercuri dimineața și fiind pe cale să piardă aproape toate câștigurile din acest an.
Interesul în creștere al consumatorilor pentru vehicule hibride în detrimentul vehiculelor electrice, lipsa subvențiilor europene și concurența puternică din China au reprezentat un impediment pentru livrările Tesla, în timp ce producători auto chinezi precum BYD și Xpeng își extind agresiv prezența pe cea mai mare piață auto din lume, cu ajutorul subvențiilor guvernamentale locale.
Prima creștere pentru Tesla în 2024
Cu toate acestea, rezultatele de astăzi reprezintă prima cifră pozitivă a Tesla din acest an, livrările crescând cu 6,4% în perioada iulie-septembrie, la 462.890 de vehicule. Totuși, cifra a fost sub estimările de 469.828, potrivit analiștilor de la LSEG
„Scăderea sub așteptări ar putea indica dificultăți în îndeplinirea obiectivelor generale de livrare pentru 2024 și perspectivele de creștere durabilă dincolo de gama actuală”, a declarat Gadjo Sevilla, analist senior de tehnologie la eMarketer.
Tesla are acum nevoie de un număr record de 516.344 de livrări de vehicule în trimestrul al patrulea pentru a-și menține nivelurile de livrare comparabile cu cele din 2023, de 1,81 milioane de vehicule. Un deficit ar putea determina Tesla să înregistreze prima scădere anuală a livrărilor.
Raportul vine înaintea unui eveniment urmărit îndeaproape, care va avea loc pe 10 octombrie la Los Angeles, în cadrul căruia Tesla va dezvălui modelul robotaxi mult așteptat, în încercarea de a-și schimba strategia către tehnologiile autonome alimentate cu inteligență artificială.
Tesla a livrat 439.975 de modele Model 3 și Model Y și 22.915 unități ale altor modele, care includ sedanul Model S, Cybertruck și SUV-ul premium Model X. Aceasta a produs 469.796 de vehicule în perioada iulie-septembrie.
BMW, în topul vânzărilor de mașini electrice din Europa
În iulie, BMW a condus piața europeană a vehiculelor electrice cu baterii pentru prima dată, devansând Tesla, care a pierdut cotă de piață în favoarea firmelor naționale, potrivit unui raport al JATO Dynamics.
Totuși, unii analiști au declarat că revenirea la creștere a marcat un semn pozitiv pentru Tesla și a arătat că unele dintre stimulentele pe care le-a implementat pentru a stimula cererea au funcționat.
„Făcând un pas înapoi, revenirea livrărilor la creștere a fost cel mai important lucru care a reieșit din cifrele de astăzi, în special având în vedere eforturile majore privind promoțiile și condițiile de finanțare pentru a stimula cererea pe o piață auto dificilă”, a declarat Matt Britzman, analist senior de acțiuni la Hargreaves Lansdown.
În această primăvară, Tesla a introdus o serie de noi stimulente, inclusiv oferte de asigurare și finanțare cu dobândă zero, în special în China, care reprezintă o treime din vânzările sale.
Livrările Tesla au fost, de asemenea, mai mari decât cele ale rivalului BYD, care a livrat 443.426 de vehicule electrice cu baterie în al treilea trimestru. Acest lucru s-a datorat în parte concentrării gigantului chinez pe vehiculele hibride plug-in, ale căror livrări au crescut cu peste 75% în ultimul trimestru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Proiectele vor asigura o putere...
Valoarea sprijinului acordat...
Surprinzători cine sunt cei mai mari cumpărători.
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o...
O descoperire istorică a fost...
Număr record de donatori-investitori.
Actul normativ a fost promulgat...
Cheltuielile de apărare ale...
Întreprinderea vizată numără...
Negocieri intense pentru un plan de economii fără...
Pe ultima sută de metri!
Dumitru Nancu, directorul...
Miliardarul american Frank McCourt intenționează o...
În multe magazine acest produs...
Grupaj de știri.
Vicepreședintele Administrației...
Cred că de la Bucureşti sau Budapesta nu putem evalua cu...
Creșterea rapidă din ultimele trimestre pune presiune...
În ultimul an, prețul boabelor de cacao a crescut...
Banca Națională a României a...
Decizia vine în urma...
Președintele ales și-a transmis mesajul printr-o postare...
Agenţia Fitch a revizuit...
Totul devine prea scump pentru această țară europeană.
CEC Bank a listat vineri pe...
Dezamăgirea investitorilor a fost foarte mare.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, o lege...
O criză „foarte, foarte...