Avertisment pentru România: Moody's ne aduce la un pas de categoria de rating ”junk”
Și ce înseamnă această...
Cotaţia bitcoin a depăşit miercuri dimineaţă pentru prima dată pragul de 75.000 de dolari, stimulat de perspectiva unei relaxări a reglementărilor cu privire la monedele digitale în cazul unei victorii a lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane, transmite AFP.
După ce a depăşit precedentul maxim istoric, de 73.797,98 dolari, atins în luna martie a acestui an, cea mai importantă monedă digitală a urcat în jurul orei 03:08 GMT până la 75.005 dolari, adică o creştere de aproape 8%. Ulterior a mai scăzut şi în jurul orei 04:30 GMT un bitcoin se tranzacţiona pentru 74.725 dolari.
Cotaţia bitcoin a crescut la unison cu cea a dolarului după anunţarea primelor rezultate ale alegerilor prezidenţiale din SUA, în special a statelor câştigate de Donald Trump cu o marjă considerată suficientă pentru a-i aduce victoria finală în alegeri.
"După părerea mea, bitcoin este unul din principalele active aflate în centrul schimburilor care au loc în seara alegerilor americane: este relativ lichid (uşor de vândut n.r.) şi extrem de dependent de rezultatul scrutinului", a precizat Fredrick Collins, de la platforma VeloData. Este deci foarte probabil ca "preţul bitcoin să fie strâns asociat cu perspectiva unei victorii a lui Trump", a adăugat Collins.
În campania electorală, Trump s-a angajat să facă din SUA "campioana mondială a criptomonedelor" prin impunerea unui cadru de reglementare extrem de relaxat.
Prin poziţionarea sa drept campion al criptomonedelor, Trump a luat o poziţie complet opusă faţă de guvernul Biden, considerat un adept al reglementării stricte a sectorului, chiar dacă Kamala Harris a luat o anumită distanţă în încercarea de a-i linişti pe deţinătorii de criptomonede.
"Revenirea la putere a lui Trump va pune, probabil, accentul pe dereglementare, pe stimulentele fiscale şi pe politicile economice favorabile investiţiilor alternative, cum este bitcoin", a estimat Nigel Green, analist la deVere. Analistul menţionează de asemenea că precedentul mandat al lui Trump "a fost marcat de importante reduceri de impozite pentru companii, care au injectat lichidităţi suplimentare pe pieţe, favorizând astfel investiţiile în active cu creştere puternică".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Și ce înseamnă această...
Ceea ce înseamnă sute de locuri...
Cu un stoc impresionant de aur,...
Statele Unite au apelat la Danemarca și alte țări...
Este o nouă „febră a aurului”,...
Despre pensii și pensionari,...
Bursa de Valori București (BVB)...
Hidroelectrica a explicat...
Totul se schimbă începând de...
Va fi un adevărat șoc termic!
Agenția Moody's urmează să...
De câteva zile aurul tot încearcă să atace pragul cheie...
Wells Fargo își menține ratingul negativ pentru Tesla.
Testate în Statele Unite, notele redactate de...
Banca Națională a publicat cursul leului valabil pentru...
Este al doilea avertisment lansat de ANAF într-un...
Mandat oficial pentru evaluare.
Ministrul de externe danez,...
Este o metodă care nu a fost semnalată anterior în...
În schimb, exportul de electricitate a crescut...
Analistul financiar Adrian...
Asociaţia Institutul Român...
Președintele interimar Ilie...
Președintele Băncii Centrale...
Aurul atinge un nivel record...
La miezul nopții, începe "shutdown-ul"! Statele Unite se...
UBS și-a actualizat...
După ani de creștere puternică,...
CJUE a respins recursul împotriva autorizațiilor pentru...