Efectele măsurilor fiscale. România, mai puţin atractivă pentru investitori - Analiză
Măsurile fiscale luate în regim...
Nu este o evaluare oficială, ci doar o estimare din partea statului. Cifra se regasește într-un raport special al experților americane privind reechiparea aviației americane. Până în 2050, piloții US Air Force trebuie să zboare numai cu cele mai moderne și sofisticate aparate din lume, iar avioane de luptă și de atac clasice, precum F-15 sau A-10 vor intra în istorie.
Primul PCA va fi fabricat până în anul 2030. Potrivit Defense News, US Air Force vor avea nevoie de 414 avioane PCA pentru înlocuirea avioanelor militare folosite în prezent. Fiecare această nouă mașină va costa în jur de 300 de milioane de dolari, față de 94 milioane de dolari pentru un F-35a. Cauza acestui preț colosal îl constituie faptul că PCA va încorpora cât mai multe tehnologii noi, fiind vârful realizărilor din acest domeniu.
Finanțare pentru șase programe
Pe lângă faptul că aparatul va avea o rază de acțiune considerabil mai extinsă, el se va ascunde cu mai multă ușurință de radare, dar va putea identifica și atac mai ușor inamicul. PCA va putea fi folosit inclusiv în regiunile unde sistemele de apărare aeriană sunt, în prezent, imposibil de străpuns.
Citește și Pentagonul cumpără 255 avioane de luptă F-35
Printre altele, PCA nu este sigura noutate pregătită de Pentagon. Pentru viitoarele bugete ale ministerului american al apărării sunt luate în calcul cheltuielile pentru alte 25 de tipuri de tehnică de aviație. Totuși, din totalul fondurilor care vor fi alocate în următorii ani, 85% va asigura finanțarea pentru șase programe principale: PCA, avionul de atac F-35, bombardierele strategice B-21, avionul de alimentare KC-46A, cel de transport militar C-130J și un înlocuitor pentru alt mare avion de transport, C-17.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Măsurile fiscale luate în regim...
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Creşterea cotei generale de...
Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.