Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Acesta a vorbit, în primă fază, despre planurile de dezvoltare ale centralelor pe gaze, despre care speră că vor fi duse la bun sfârșit, cât de curând, mai ales în cazul alternativei la energia provenită din resursele de cărbune, din Oltenia.
”Acum suntem în situația în care înțeleg de la ministrul Energiei că anul viitor la Iernut, în sfârșit vom avea o capacitate pe gaz, ceea ce avem nevoie. De asemenea, sper ca în 2025, cu o întârziere de doi ani de zile, să se termine alte două centrale pe gaze, este vorba de Ișalnița și Rovinari, deci vom avea posibilitatea de a suplini capacitățile pe cărbune pe care le-am închis.
Totodată, senatorul menționează că un adevărat potențial pentru viitorul energiei din România stă în dezvoltarea unor hidrocentrale începute încă din perioada comunistă, neterminate până astăzi, în special pentru atingerea țintelor de energie verde.
”Ce mai trebuie să facă România, lucruri la care ministrul Energiei trebuie să fie atent, avem de continuat acele hidrocentrale care au fost începute încă de pe vremea lui Ceaușescu și nu au fost terminate din diverse considerente, a fost și lipsa investițiilor dar acum, din păcate, o parte importantă dintre acele hidrocentrale sunt oprite din cauza faptului că la un moment dat s-au construit arii protejate în România.”, a declarat Daniel Zamfir.
Senatorul este de părere că această greșeală aparține celor care au trasat acele arii protejate, motiv pentru care reluarea construirii este imposibilă. Acesta a făcut câteva demersuri în acest sens.
”Eu am avut un proiect de lege care acum este la vot în Camera Deputaților, a trecut de senat, sper să se voteze rapid. Este un proiect de lege prin care am decis să scoatem din zona de arii protejate acele construcții hidrotehnice care au fost începute înainte de trasarea ariilor protejate, încât ele să intre pe un mecanism mai simplu de avizare, din punct de vedere al condițiilor de mediu și să dăm drumul proiectului. Nu în ultimul rând, centrala începută și abandonată de la Tarnița-Lăpușnești, acolo este foarte important ca acel obiectiv energetic să fie continuat pentru că România trece la energia verde iar noi avem un potențial hidroenergetic pe care ar trebui să îl exploatăm la maxim”, a mai declarat senatorul.
Urmăriți interviul în integralitate la linkul atațat mai jos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...