Viktor Orban, gata să „ocupe” Bruxelles-ul pentru a „schimba” Uniunea Europeană
Autor: Elena Cristian
Data publicării:
Viktor Orban / FOTO: https://www.facebook.com/orbanviktor/
Viktor Orban / FOTO: https://www.facebook.com/orbanviktor/
„Vom mărșălui spre Bruxelles”, a avertizat premierul ungar la un miting organizat înaintea alegerilor europene și în timp ce țara sa se pregătește să preia președinția rotativă a UE.

Premierul Viktor Orban a anunțat că este gata să mărșăluiască spre Bruxelles și să „ocupe” inima Uniunii Europene înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, în timp ce partidele de opoziție au organizat, la Budapesta, mitinguri antiguvernamentale.

Aflat la putere de 14 ani, Orban speră că partidul său Fidesz se va bucura de un sprijin în creștere, în condițiile în care Ungaria se pregătește să preia, de la jumătatea anului, președinția rotativă a Uniunii Europene pentru următoarele șase luni.

Adresându-se mulțumii, Orban a declarat că alegerile europene sunt o șansă de a apăra Ungaria. „Dacă vrem să apărăm libertatea și suveranitatea Ungariei, nu avem altă alegere decât să ocupăm Bruxelles-ul”, a spus Orban în fața a o mie de susținători. „Vom merge la Bruxelles și vom aduce noi înșine schimbarea în Uniunea Europeană”.

„Europa în război”

Premierul Ungariei este de mult în dezacord cu alți membri ai UE într-o serie de chestiune, precum refuzul de a trimite arme în Ucraina și menținerea legăturilor economice cu Moscova chiar și după ce Rusia a invadat invadat Ucraina, în 2022. 

În opinia lui, acțiunile UE lovesc în fermieri, îngroapă clasa de mijloc, îngroapă mediul de afaceri, și mai presus de orice atrag Europa în război”. „Nu vom accepta că Bruxelles-ul să-i lase europeni singuri și să se întoarcă împotriva lor”, a lansat Orban.

Între timp, omul de afaceri Peter Magyar, un apropiat al Fidesz, a anunțat însă că va lansa curând un nou partid pentru a contesta regimul Orban. „Oricare ar fi defectele Uniunii Europene, ea este clubul din care noi facem parte”, a spus Magyar, subliniind importanța colaborării cu Bruxelles-ul.

Magyar a făcut luna trecută comentarii incendiare despre funcționarea internă a guvernului ungar. „Da, fără democrație se poate trăi, dar cetățenii noștri chiar nu merită așa ceva”, a spus el, adăugând că regimul lui Orban poate fi învins în cadrul unor alegeri democratice, „poate mai devreme decât cred mulți. 

Potrivit datelor institutului de sondaj Median, publicate săptămâna aceasta de săptămânalul HVG, 68% dintre alegători știu că Peter Magyar a intrat în politică, iar 13% dintre ei au declarat că probabil ar susține partidul acestuia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel