Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Asteroidul 4660 Nereus se va afla la cea mai mică distanță de Terra pe 11 decembrie. Bolidul spațial va zbura la o distanță de 3,9 milioane de kilometri de planeta noastră, ceea ce înseamnă de 10 ori mai mare decât distanța dintre Pământ și Lună.
Roca denumită 4660 Nereus, a fost clasificată ca fiind un asteroid potențial periculos din cauza apropierii sale suspecte de Pământ, relatează Space Reference, un portal de informații despre obiecte spațiale.
Asteroidul are o lungime de 330 de metri. A fost observat pentru prima dată pe 30 septembrie 1981. Space Reference notează că, în virtutea structurii sale spectrale, 4660 Nereus poate conține fier, nichel și cobalt.
Specialistul Nathan Eismont a explicat ce fel de pericol reprezintă asteroidul Nereus pentru Pământ.
"Ceea ce pot spune cu certitudine este că nu există greșeli de evaluare a gradului de periculozitate. Desigur, s-ar putea strecura o eroare de până la 10.000 de kilometri, ceea ce nu schimbă însă datele problemei”, a arătat expertul.
Citește și Extratereștrii au trimis un SEMNAL. Profesor de la Harvard, explică
Potrivit spuselor sale, ”acest asteroid se încadrează în categoria asteroizilor potențial periculoși. Este vorba despre acei asteroizi ale căror orbite se apropie de orbita Pământului la o distanță mai mică decât o anume valoare. În acest caz, avem aproximativ trei milioane de kilometri. Cu siguranță nu se va ciocni. Nu se poate spune că dimensiunea asteroidului este mare. Dar dacă s-ar produce o coliziune, ar fi un dezastru pentru Terra”, a spus Eismont.
El a remarcat că dimensiunea asteroidului Nereus este aceeași cu cea a asteroidului Apophis, descoperit în 2004.
"În ceea ce privește Apophis, inițial a fost calculată greșit traiectoria bolidului și, în aceste condiții, s-a estimat la 2% probabilitatea unei coliziuni cu Pământul. Trebuie spus că, în prezent, există peste 20.000 de astfel de asteroizi, care se deplasează pe o rază de milioane de kilometri, de 10 ori mai mult decât orbita Lunii. Acestea sunt orbitele pe care le parcurg de câteva ori pe săptămână. Doar că sunt mai mici decât acesta, dar sunt clasificate ca fiind potențial periculoase, dar nu mai mult de atât", a spus el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...