Vinerea Verde. Cum se deplasează în TERITORIU ministrul Mediului
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Ministrul Mediului: Am împrumutat astăzi acest Renault Zoe, o variantă prietenoasă cu mediul, ideală pentru deplasarea pe distanţe scurte şi medii.
Ministrul Mediului: Am împrumutat astăzi acest Renault Zoe, o variantă prietenoasă cu mediul, ideală pentru deplasarea pe distanţe scurte şi medii.
Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, alături de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a apelat la o maşină electrică pentru a se deplasa pe parcursul acestei zile, care marchează "Vinerea Verde".

"Am împrumutat astăzi acest Renault Zoe, o variantă prietenoasă cu mediul, ideală pentru deplasarea pe distanţe scurte şi medii. Ne vom deplasa atât în oraş, cât şi în afara acestuia. Nu am emoţii în ceea ce priveşte autonomia maşinii, avem două staţii de încărcare în Miercurea Ciuc, trei în Odorheiu Secuiesc şi încă una pe traseul dintre cele două localităţi, la Băile Homorod", a susţinut Tanczos.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a lansat, la jumătatea lunii martie, campania ''Vinerea Verde'', o iniţiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe.

Citște și: Monitorul Oficial devine gratuit. Ce a declarat Orban

Sub sloganul "STOP! Azi maşina stă pe loc!", această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon.

"Vinerea Verde" îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel