Virgil Popescu nu merge în Parlament, la chemarea de a vorbi despre facturi: Nu dau bir cu fugiții
Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Virgil Popescu
Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost invitat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora Guvernului", la o dezbatere privind facturile la energie electrică şi gaze naturale.

"Astăzi mă aflu la Bruxelles, unde voi participa la Reuniunea Extraordinară a Consiliului Energie, care a fost convocat în urma solicitării pe care am făcut-o împreună cu colegii omologi din Bulgaria și Grecia. Vom avea discuții politice cu privire la teme de actualitate în contextul curent, conflictul din Ucraina, cu accent pe securitatea aprovizionării și creșterea prețurilor la energie.

De aceea anunț public că nu voi participa astăzi la convocarea făcută de colegii de la USR - PLUS de a participa la ora Guvernului, la Camera Deputaților. Cu regret, am văzut că, din păcate, colegii de la USR - PLUS nu înțeleg situația extraordinară în care ne aflăm și continuă exercițiile de PR, din lipsă de idei, nefiind în stare să vină cu soluții concrete.

Citeşte şi: Prețurile la energie. AEI: Măsurile propuse de la 1 aprilie 2022 vor crește sărăcia

Nu, nu dau bir cu fugiții, așa cum vă întrebați retoric. Din contră, alături de colegii din Uniunea Europeană venim cu soluții concrete pentru a-i ajuta pe cetățenii din Ucraina, pentru a ne asigura securitatea energetică la nivelul întregii Uniuni Europene. De asemenea, așa cum i-am informat și pe colegii mei din Biroul Permanent al Camerei Deputaților, după Consiliul Extraordinar al miniștrilor Energiei voi pleca în Azerbaidjan pentru a continua discuțiile cu oficialii azeri, pe care le-am demarat în marja Reuniunii Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze, pentru a ne asigura diversificarea surselor de aprovizionare".

 

Ce au anunţat iniţiatorii

 

Dezbaterea, intitulată "Milioanele de români şi întreprinderile româneşti care suferă din cauza facturilor explodate la energie şi gaze nu mai pot fi ignorate. Hârtiile şi promisiunile prezentate la televizor nu ţin loc de investiţii în noi capacităţi de producţie care să reducă facturile românilor", are loc la solicitarea grupului parlamentar al USR.

Potrivit USR, ministrul Energiei trebuie să prezinte explicaţii, pentru că "milioane de români şi întreprinderi româneşti suferă din cauza facturilor explodate la energie şi gaze".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel