Virgil Popescu: Piața energiei nu e piața criptomonedelor
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Pe termen lung proiectele companiei au in vedere orientarea către conceptul de smart grid în linie cu trendurile din industrie.
Pe termen lung proiectele companiei au in vedere orientarea către conceptul de smart grid în linie cu trendurile din industrie.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat că unii furnizorii de energie electrică au semnat contracte la prețuri prea mici, pe care acum nu le pot onora.  

Ministrul a declarat că unii furnizori de energie electrică au oferit beneficiarilor contracte cu prețuri prea mici, pe care nu le mai pot onora pentru că trebuie să cumpere scump din piață. 

''Sunt furnizori care au vândut energie unor clienți și acum reziliază contractul pentru că nu au avut energia (cumpărată deja n.r.) la prețul din contract și acum trebuie să o cumpere mai scump'', a menționat Virgil Popescu.

Ministrul a declarat că piața energie este liberalizată, însă trebuie să aibă niște reguli clare pentru a evita situații în care furnizorii iau decizii arbitrare. ''E o piață liberă, dar nu sălbatică (...) ANRE și Consiliul Concurenței trebuie să se pună la masă și să discute'', a conchis ministrul.

Citește și: OMS avertizează: SARS-CoV-2, un fleac pe lângă ce o să vină

Referindu-se la situația în care un furnizor de energie ar putea să dispară din piață, Virgil Popescu a subliniat că consumatorul nu va fi afectat întrucât va trece în piața serviciului universal.

''Indiferent ce se întâmplă cu un furnizor, clienții din România nu vor rămâne fără energie electrică. Există piața serviciului universal, care oferă energie electrică indiferent dacă ai contract sau nu. Deci o plasă de siguranță'', a adăugat ministrul la B1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel