Virgil Popescu: Românii afectați de pana de curent vor fi despăgubiți
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Virgil Popescu transmite că pana de curent de vineri care a afectat cea mai mare parte a Transilvaniei a provenit din Europa.

”România a fost victima penei de curent ce a afectat aproape toate statele europene, nu cauza ei”, spune ministrul Economiei.

”Românii trebuie să știe că în cazul unui incident european, cum este cazul în momentul de față, dacă nu se va reuși să se stabilească cine este vinovat, atunci va exista la nivelul Comisiei Europene un fond prin care vor fi despăgubiți cei afectați. Dacă se va găsi vinovatul acestui incident, el va suporta despăgubirile”, a explicat oficialul român.

Transilvania a rămas fără electricitate. Alertă la Azomureș

În ceea ce privește modiul în care se vor acorda despăgubilile, Virgil Popescu a spus că: ”[...] se vor face prin instituțiile naționale din fiecare țară, iar Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului din România este deja în legătură cu autoritățile europene de protecție a consumatorului.

În momentul de față, sistemul românesc de transport de energie electrică funcționează în parametri normali”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel