Beneficiile Vitaminei C sunt bine cunoscute, medicamentul inscriindu-se în tratamentele recomandate pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2. Într-un articol publicat de The Telegraph experții precizează că, infectată intravenos, Vitaminei C are un efect mai puternic.
Concret, experții au ajuns la concluzia că Vitamina C crește CU 70% rata de însănătoșire. După cum a precizat unul dintre autorii studiului, Anitra Carr, de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă, pacienților cărora li s-a administrat Vitamina C au avut un nivel mai ridicat de oxigen în sânge și au prezentat o scădere a markerilor inflamatori.
De asemenea, Anitra Carr a indicat și doza eficientă: de 6 până la 24 de grame administrate intravenos.
Acest studiu vine în contextul în care un grup de oameni de știință de la Institutul de Sănătate Publică, de la Centrul Medical al Veteranilor și de la Centrul de Științe ale Sănătății al Universității din Texas a constatat că protecția împotriva infecției cu noul coronavirus oferită de orice tip de vaccin a scăzut de la 87,9% la 48,1% din februarie până în octombrie 2021, scrie publicația The Science.
Citește și Impactul COVID-19 la copii: Este posibil să lase o AMPRENTĂ PE VIAȚĂ
Cercetătorii au analizat eficiența vaccinării în rândul a 780.225 de veterani americani. Scăderea protecției imunitare a fost estimată pentru perioada cuprinsă între 1 februarie 2021 și 1 octombrie 2021, care corespunde apariției și răspândirii variantei delta a SARS-CoV-2 în SUA.
Cea mai mare scădere s-a înregistrat la vaccinul Janssen (Johnson & Johnson), protecția împotriva infecției scăzând de la 86,4%, în martie, la 13,1%, în septembrie. În cazul serului dezvoltat de Pfizer/BioNTech, această scădere a fost de la 86,9% la 43,3%, iar pentru Moderna de la 89,2% la 58%. Cu toate acestea, vaccinurile de orice tip oferă o protecție semnificativă.
Riscul de deces din cauza infecției cu COVID a fost cel mai mare la veteranii nevaccinați, indiferent de vârstă și de comorbidități. Pentru cei cu vârsta sub 65 de ani, vaccinurile au avut o eficiență de 81,7% în prevenirea deceselor. În cazul celor cu vârsta de 65 de ani și peste, rata a fost ușor mai mică, de 71,6%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...