Vladimir Putin vrea garanții că NATO nu se va extinde spre Est, în Ucraina
Autor: Antonia Popescu | 08 dec 2021 / 07:35
Vladimir Putin vrea garanții că NATO nu se va extinde spre Est, în Ucraina
Vladimir Putin vrea garanții că NATO nu se va extinde spre Est, în Ucraina
În urma discuției purtate de cei doi șefi de stat, american și rus, Kremlinul a emis un comunicat de presă în care anunță ce doleanțe a avut șeful statului. Putin a cerut garanții că NATO nu se va extinde spre est, pe teritoriul Ucrainei.

Marți, într-o conversație de două ore prin videocall, Joe Biden și Vladimir Putin au dezbătut mai multe probleme. Cea mai importantă dintre ele fiind situația de la granița Ucrainei.

Președintele Rusiei a cerut să nu se transfere responsabilitatea pentru escaladarea situației din jurul Ucrainei asupra Rusiei, a declarat marți serviciul de presă al Kremlinului, după discuțiile purtate de Putin cu omologul său american, Joe Biden.

Date preliminare despre OMICRON. Anthony Fauci face precizări

„Vladimir Putin a subliniat că este inadmisibil să transfe responsabilitatea pe umerii Rusiei. NATO a făcut tentative periculoase de a utiliza teritoriul ucrainean şi a dezvolta potenţialul său militar la frontierele noastre şi de aceea Rusia are un interes serios pentru garanţii juridice fiabile care să excludă o extindere a NATO spre Est și desfășurarea sistemelor sale de arme ofensive în țările vecine cu Rusia”, a transmis Kremlinul, într-un comunicat, potrivit TASS.

G Ad:

Potrivit Kremlinului, discuțiile s-au centrat în principal pe subiecte legate de criza ucraineană și lipsa de progres în implementarea acordurilor de la Minsk din 2015, fiind singura bază a unui acord de pace în acea țară.

„Președintele rus a dat exemple concrete pentru a ilustra politica distructivă a Kievului, orientată către defalcarea totală a acordurilor de la Minsk și a acordurilor încheiate în formatul Normandiei. El și-a exprimat îngrijorarea serioasă cu privire la acțiunile provocatoare ale Kievului împotriva Donbass”, a spus Kremlinul.

Biden, la rândul său, a condamnat mișcările amenințătoare ale trupelor ruse în apropierea graniței cu Ucraina și a subliniat posibilele sancțiuni pe care Statele Unite și aliații săi ar fi gata să le impună în cazul unei escaladări a situației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Greva STB are șanse mici să se termine

Șansele ca greva de la STB să se termine sunt foarte...

Testare gratuită COVID-19. Lista completă a farmaciilor

Ministerul Sănătății a modificat lista farmaciilor unde...

Cum afli câți bani ai la Pilonul II de pensii

În România există trei categorii de pensii, Pilonul 1 la...

Curs valutar BNR: Ce se întâmplă cu AURUL, LEUL și EURO

Moneda naţională s-a apreciat vineri în raport cu euro,...

Bloomberg: Renault vrea să-și extindă afacerea din China

Directorul general al Renault, Luca de Meo, s-a săturat...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro