Vodafone va reduce costurile cu 1,2 miliarde de euro
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Noul director general al Vodafone, Nick Read, a anunţat marţi reducerea costurilor operaţionale cu 1,2 miliarde de euro până în 2021 şi o evaluare a situaţiei turnurilor de telefonie mobilă, în vederea majorării profitului, după ce veniturile din servicii au crescut cu 0,8% în perioada aprilie - septembrie 2018. 

"Noile mele priorităţi strategice vizează o simplificare radicală a modelului nostru operaţional şi generarea unor profituri mai ridicate din activele noastre din domeniul infrastructurii. În acest mod răspundem condiţiilor competitive din Italia şi Spania", a declarat Nick Read.

Al doilea operator de telefonie mobilă din lume a raportat venituri din servicii de 19,7 miliarde de euro, în timp ce câştigurile ajustate au crescut cu 2,9%, la 7,08 miliarde de euro, în linie cu estimările analiştilor. În septembrie, Nick Read anunţa că Vodafone va concedia în acest an financiar 1.700 de angajaţi de la centrele de servicii din România, Egipt şi India, aproximativ 8% din forţa sa de muncă pe acest segment.

Concedierile fac parte dintr-un plan mai amplu ce vizează reducerea costurilor cu opt miliarde de euro, după ce mai multe funcţii back-office (activităţi care nu presupun interacţiunea directă cu clienţii) vor fi preluate de roboţi, a explicat Nick Read.

Turnuri de telefonie mobilă

Acesta a adăugat că Vodafone ia în considerare vânzarea a zeci de mii de turnuri de telefonie mobilă pentru a reduce datoria companiei, de 31 de miliarde de euro, dacă se va ajunge la un acord corespunzător. În Europa, Vodafone are 110.000 de turnuri de telefonie mobilă, din care controlează direct 55.000. Fostul director, Vittorio Colao, nu a dorit să vândă aceste active. Conform analiştilor Barclays, valoarea turnurilor de telefonie mobilă deţinute de Vodafone în Europa se ridică la 12 miliarde de euro.

Nick Read caută să răspundă temerilor investitorilor privind nivelul ridicat al datoriei şi sustenabilitatea plăţii dividendelor, după achiziţionarea unor active din Germania şi Europa de Est ale operatorului de cablu Liberty Global, într-o tranzacţie evaluată la aproximativ 18 miliarde de euro. Anul acesta, acţiunile Vodafone au scăzut la Bursa de la Londra cu 39%.

În mai, Vodafone anunţa că directorul general Vittorio Colao va demisiona în octombrie, după zece ani petrecuţi la conducerea companiei, şi va fi înlocuit de directorul financiar Nick Read. Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce includ voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone Group are divizii în 26 de ţări, 49 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel