Volkswagen a vândut fabrica din Rusia

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Volkswagen. Foto: Pexels.com
Volkswagen. Foto: Pexels.com
Volkswagen a finalizat vânzarea fabricii Kaluga din Rusia.

Volkswagen a finalizat vânzarea fabricii sale Kaluga din Rusia şi a subsidiarele sale locale, a anunţat joi grupul auto german, după luni de dispute cu autorităţile de la Moscova privind tranzacţia, transmite Reuters.

Volkswagen şi-a vândut participaţia deţinută în Volkswagen Group Rus LLC către Art-Finance LLC, care este sprijinit de un dealer auto local - Avilon - a informat VW într-un comunicat.

Tranzacţia include facilităţile de producţie din Kaluga, activitatea de distribuţie şi servicii post-vânzare, servicii financiare şi logistice, cu toţi angajaţii, a precizat grupul auto german, care nu a dat detalii privind valoarea tranzacţiei.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au evaluat tranzacţia la 125 milioane de euro.

Uzina VW din regiunea Kaluga, la sud de Moscova, are o capacitate de 225.000 de vehicule pe an, şi peste 4.000 de angajaţi.

La scurt timp după invadarea Ucrainei, în februarie 2022, Volkswagen a suspendat producţia de maşini în Rusia. 

 

Din aceeaşi categorie: Acţiunile Toyota cresc după anunţarea rezultatelor financiare

 

Toyota Motor Corp a estimat miercuri o creştere de 10% a profitului operaţional, după ce profitul trimestrial a crescut cu 35%, iar cel mai mare producător auto mondial se aşteaptă la vânzări mai ridicate pe pieţele importante, în urma atenuării problemelor provocate de deficitul de semiconductori, transmit Kyodo şi Reuters.

"Ne aşteptăm la o creştere a vânzărilor în toate regiunile şi la o producţie de 10,1 milioane de vehicule, în urma îmbunătăţirii aprovizionării cu semiconductori", se arată în comunicatul Toyota.

În primul trimestru din 2023 profitul gigantului nipon a totalizat 626,9 miliarde de yeni (4,64 miliarde de dolari), depăşind estimările analiştilor, de 553,46 miliarde de yeni. Rezultatul a fost sprijinit de o depreciere a yenului care a majorat valoarea vânzărilor de peste hotare, iar producţia mai ridicată a compensat impactul creşterii costurilor cu materiile prime. În primele trei luni din 2002, Toyota raportase un profit operaţional de 463,86 miliarde de yeni.

În prima prezentare a rezultatelor financiare condusă de noul director general Koji Sato, numit luna trecută, Toyota a previzionat o creştere a profitului operaţional de aproximativ 10%, la 3.000 miliarde de yeni în acest an fiscal, în timp ce analiştii estimau 3.020 miliarde de yeni.

După anunţarea rezultatelor, acţiunile Toyota au urcat la Bursa de la Tokyo cu 2,2%.

Vânzările globale în anul fiscal ce s-a încheiat la 31 martie 2023 au ajuns la nivelul record de 275 miliarde de dolari, în urma majorării livrărilor de vehicule şi a deprecierii yenului. De asemenea, profitul net anul a scăzut cu 14%, la 18 miliarde de dolari, primul recul din ultimii patru ani, din cauza majorării costurilor cu materiile prime, în timp ce profitul operaţional a înregistrat un declin de 9%.

Deşi şi-a menţinut titlul de cel mai mare producător auto mondial după vânzări, Toyota se confruntă cu o serie de provocări în perioada următoare. Compania este sub presiune în China, cea mai mare piaţă auto din lume, unde preferinţa consumatorilor pentru vehicule electrice în detrimentul celor pe benzină afectează vânzările Toyota.

Pentru a face faţă concurenţei în creştere pe segmentul vehiculelor electrice (EV), Toyota va lansa 10 noi modele pe baterii, având ca obiectiv vânzări de 1,5 milioane EV pe an până în 2026. De asemenea, grupul nipon va înfiinţa o divizie dedicată viitoarei generaţii de baterii pentru vehiculele electrice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz

pixel