Trei declarații fiscale obligatorii trebuie transmise până la finalul lunii
Contribuabilii trebuie să...
În replică, Volkswagen a anunţat într-un comunicat că va propune soluţii amiabile pentru a soluţiona o mare parte din cele 60.000 de proceduri individuale care sunt în prezent pe rol în Germania.
Punctul comun dintre Mercedes-AMG și Aston Martin
Herbert Gilbert, 65 de ani, un reclamant din landul Rhineland-Palatinate a încercat să obţină de la Volkswagen întreaga sumă de 31.500 de euro pe care el a plătit-o în 2014 pentru a achiziţiona un automobil second hand Volkswagen Sharan. Un an mai târziu, în luna septembrie 2015, a izbucnit scandalul Dieselgate după ce Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.
Prin echiparea automobilelor sale cu un software capabil să falsifice rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, Volkswagen a "înşelat cu bună ştiinţă şi sistematic, timp de mai mulţi ani, autorităţile, într-o optică de profitabilitate", a apreciat judecătorul Stephan Seiters. În aceste condiţii, cei care au cumpărat autovehicule implicate în scandalul Dieselgate au dreptul, în principiu, să primească despăgubiri, a decis cea mai înalta instanţă de drept comun din Germania.
Cu toate acestea, suma care trebuie plătită de Volkswagen motoriştilor germani depinde de kilometrajul maşinii, ceea ce înseamnă că est exclusă o rambursate integrală a preţului de achiziţie, a precizat Curtea Federală de Justiţie.
Această decizie deschide calea pentru alţi câţiva mii de deţinători de autovehicule Volkswagen din Germania să solicite la rândul lor despăgubiri.
În luna februarie a acestui an, Volkswagen AG a ajuns la un acord cu Federaţia Asociaţiilor de Consumatori din Germania (VZBV) şi a acceptat să plătească 830 de milioane de euro pentru a evita un proces colectiv. Cei 830 milioane de euro vor fi împărţiţi între cei aproximativ 260.000 de şoferi care au dat VW în judecată. Suma exactă va depinde de model şi de anul de fabricaţie al maşinii.
Anterior, Volkswagen a ajuns la înţelegeri în valoare de 25 de miliarde de dolari în SUA şi alte ţări.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contribuabilii trebuie să...
Comisia de muncă din Senat...
Camera Deputaților urmează să...
Uniunea Europeană lansează un...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
OPEP și aliații săi se confruntă cu o dilemă delicată:...
Producătorul american de medicamente deschide un centru...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Analistul economic Cristian...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...