Vouchere de 3.000 de lei. Un sprijin pe care nu-l solicită nimeni
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Nimeni nu cere acești bani
Nimeni nu cere acești bani
O inițiativă unică a fost demarată de Consiliul Local Constanța care a introdus pentru prima dată în țară un proiect deosebit. care vine în ajutorul românilor aflați într-o stare emoțională nu tocmai fericită.

Sprijinul a fost inițiat pentru sprijinirea celor care suferă din cauza depresiei. Aceste persoane din Constanța care suferă din cauza acestei maladii beneficiază de o asistență financiară de 3.000 de lei, oferită de autoritățile locale, pentru a-i ajuta să treacă peste momentele dificile din viața lor.

Iată care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească beneficiarii acestui sprijin, precum și documentele pe care trebuie să le depună la Direcția de Asistență Socială Constanța:

Trebuie să fie înregistrați în documentele autorităților și au nevoie de o scrisoare medicală de la un specialist sau de la medicul de familie.

Trebuie să aibă domiciliul în Constanța.

Trebuie să fie diagnosticați de către un specialist.

Veniturile pe fiecare membru al familiei trebuie să fie sub 5.000 de lei.

Ajutorul este utilizat într-un mod simplu: odată ce persoana în cauză îndeplinește condițiile pentru a beneficia de sprijin, suma de 3.000 de lei este transferată în conturile cabinetului de psihologie, unde pacientul va beneficia de ședințe de consiliere.

Autoritățile au estimat că acești bani vor acoperi costul unui număr semnificativ de ședințe, însă acest lucru depinde, desigur, de tarifele practicate de fiecare psiholog în parte.

Depresia este considerată de specialiști ca fiind boala secolului, iar medicii avertizează că aceasta este o afecțiune psihologică legată de dezechilibre hormonale la nivelul creierului. Prin urmare, este o condiție care merită tratată cu maximă atenție și seriozitate și nu trebuie neglijată.

Specialiștii ne sfătuiesc să nu ne simțim jenați dacă suferim din cauza depresiei și să ne îngrijim de sănătatea noastră psihică la fel de mult ca și de cea fizică. Este recomandabil să privim cu încredere și fără rușine către psihologi, care sunt acolo pentru a oferi sprijin, iar apelarea la ei este un gest firesc, la fel cum apelezi la un medic ortoped atunci când îți fracturi o mână.

Cu toate acestea, deși proiectul a fost lansat în Constanța încă din prima lună a anului 2023, până în prezent niciun constănțean nu a apelat la acest sprijin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel