Vouchere de vacanță. Modificări discutate pentru 2020
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Oricum, bugetarii vor fi în câștig
Oricum, bugetarii vor fi în câștig
În principiu, Guvernul premierului Ludovic Orban, a decis ca voucherele de vacanță pentru 2020 să păstreze valoarea stabilită de precedentul Executiv, respectiv 1.450 de lei de persoană. Nu a fost luată încă o hotărâre în privința voucherelor pentru extrasezon.

„Instituțiile publice (...), indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 - 31 decembrie 2020, vouchere de vacanță în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”, prevede Ordonanța de urgență a Guvernului 107/2018.

Practic, la sfârșitul anului 2018 s-a stabilit valoarea voucherelor de vacanță atât pentru anul 2019, cât și pentru anul 2020. Iar premierul Ludovic Orban a confirmat că bugetul pe anul viitor va lua în calcul această valoare: „Sigur, propunerea va fi să menținem voucherele la nivelul anului 2019. Asta va fi propunerea în Legea bugetului de stat”, a spus Orban.

În urmă cu câteva luni, a fost lansat în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență privind introducerea unui nou tip de voucher, de această dată pentru extrasezon. Cu o valoare de 2.080 de lei, el ar urma să fie utilizat numai în perioadele aprilie - mai și octombrie - noiembrie.

Citește și Surprize mari pentru elevii care obțin nota 10 la BAC

Soarta acestor vouchere pentru extrasezon nu a fost încă tranșată, deși Guvernul Orban și-a exprimat intenția de a nu rența la idee. Deocamdată, proiectul de OUG se află pe agenda de lucru a cabinetului și nu a ajuns în faza de adoptare. 

Voucherele de vacanță pot fi acordate fie în format tipărit, fie în format electronic, conform legislației în vigoare, și pot fi folosite numai în unități turistice din interiorul țării. Acestea se acordă bugetarilor pentru recuperarea și întreținerea capacității de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel