Vouchere de VACANȚĂ 2021, detaliul pe care trebuie să-l ştie toţi BUGETARII
Autor: Antonia Popescu | 10 aug 2021, 16:30
Vouchere de VACANȚĂ 2021, detaliul pe care trebuie să-l ştie toţi BUGETARII
Vouchere de VACANȚĂ 2021, detaliul pe care trebuie să-l ştie toţi BUGETARII
Valabilitatea voucherelor de vacanţă acordate în 2019 şi în 2020 a fost prelungită până la data de 31 decembrie 2021. Guvernul a aprobat un act normativ în acest sens. Astfel, cine nu le foloseşte în acest an, va plăti doar impozit pentru ele.

Angajatorii din privat au mai multe variante prin care pot suporta, dacă-și permit, cheltuielile de vacanță ale salariaților lor. Una dintre variante este acordarea voucherelor/tichetelor de vacanță, pentru care nu se datorează contribuții, ci doar impozit și care e un beneficiu inclusiv pentru turismul de la noi.

Guvernul a adoptat un act normativ care prevede prelungirea valabilității voucherelor de vacanță emise în 2019 și în 2020 până la sfârșitul anului 2021.

Valoarea totală a voucherelor este de 1450 de lei. Filele au valori de 50 sau de 100 de lei. Voucherele de vacanță pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea acestora este interzisă, iar amenda pentru vânzarea lor este uriaşă.

Florin Cîţu: Banii economisiţi din pensiile speciale merg în special la investiţii

Astfel, după ce au fost primite voucherele de la angajator, beneficiarul va alege agenția, hotelul, pensiunea în care se va caza în vacanța pe care și-o dorește. Ulterior, beneficiarul voucherului trebuie să verifice dacă unitatea de cazare aleasă este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță pe care le-a primit. Mai apoi, beneficiarul merge la hotelul sau pensiunea aleasă și plătește pur și simplu cu voucherele.

Voucherele de vacanță sunt acordate atât personalului din sectorul privat, dar și celui din sectorul public pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern.

”Am luat această măsură pentru a rezolva o situație cauzată de criza coronavirusului din țara noastră. Am decis să prelungim valabitatea voucherelor de vacanță până anul viitor, în luna mai. Am încredere că atunci când va trece această criză vom reveni la o viață normală și vom susține repornirea motoarelor turismului intern. Până atunci vă îndemn în continuare să respectați indicațiile autorităților, să aveți grijă de voi și de cei dragi, și, de ce nu, să călătoriți virtual în toate colțurile României și ale lumii”, a afirmat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

În anul 2019 au fost emise vouchere de vacanță atât pe hârtie, cât și electronic, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, potrivit RTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Crossuri externe