Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Abordând subiectul voucherelor de vacanță, gazda emisiunii, jurnalistul Bogdan Chirieac, a apreciat că ideea scoaterii acestor vouchere pentru cei cu venituri mai mari nu a fost bună, deși ei le foloseacu a-și petrece concediile în România. În aceea ce-i privește pe cei care au în jur de 3000 de lei net pe lună este mai greu să-și petreacă vacanța în România, pentru că voucherele nu acoperă, în ultimă instanță, toate cheltuielile.
”Aici, lucrurile sunt discutabile din perspectiva valorii până la care se acordă aceste vouchere de vacanță. Este vorba despre 8000 de lei net”, a răspuns ministrul Oprea, subliniind că 8000 de lei net este, totuși, ”o sumă considerabilă. Majoritatea celor care beneficiază de aceste vouchere de vacanță chiar aveau nevoie de ele, pentru că aveau venituri mai mici. Iar pentru România, pentru felul în care arată sistemul bugetar, 8000 de lei net cred că este o sumă cuprinzătoare”, a spus ministrul Economiei.
”Dar la 3000 de lei net nu prea poți merge în vacanță în România, chiar dacă primești aceste vouchere”, a intervenit jurnalistul Bogdan Chirieac.
”Să știți că m-am uitat și peste aceste cifre”, a răspuns invitatul emisiunii ”Interviurile DCNews”. ”Voucherele de vacanță au avut, într-adevăr, un avut un rol benefic în România. De fapt, concediul este și refacerea capacității de muncă, deci este un interes din partea și al angajatului, și al angajatorului să putem merge în concediu pentru a fi prezenți la locul de muncă cu productivitate. Un avantaj a fost acela că și-au putut permite să-și petreacă vacanțele în România oameni cu venituri mai mici, iar 40% dintre români - erau niște statistici mai vechi care spuneau că 40% dintre români nu își fac concediul din varii motive, dar unul dintre acestea era legat de veniturile pe care le au. Dar a mai existat un avantaj: a crescut foarte tare numărul clasificărilor pe care ministerul nostru le face, adică o stea, două stele, trei stele, certificarea însemnând certificarea unui standard de calitate pe care îl primește turistul când merge într-o unitate hotelieră. Și atunci au venit din ce în ce mai mulți hotelieri, din ce în ce mai mulți proprietari de pensiuni să se înregistreze - ceea ce este un lucru bun, pentru că am reușit să extragem din economia neagră-gri către economia albă din ce în ce mai multe unități cazare”, a explicat ministrul Economiei.
Urmăriți tot interviul cu ministrul Radu Oprea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...