Vrei să începi o afacere de acasă? Vezi de ce anume ai nevoie

Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Job-urile remote au devenit un lucru tot mai comun și mai ales o cerință
Job-urile remote au devenit un lucru tot mai comun și mai ales o cerință
Job-urile remote au devenit un lucru tot mai comun și mai ales o cerință pe care mulți dintre angajați o au încă de la primul interviu de angajare. Însă, cum procedezi dacă tu vrei să îți începi o afacere pe care să o gestionezi numai de acasă? Iată ce nu trebuie să îți lipsească!

Mediul online crește tot mai mult, motiv pentru care acum este mai simplu ca niciodată să îți începi o afacere de acasă. Pe lângă ideea de business, ai nevoie de un plan și o viziune în care cei din jurul tau să creadă și să investească.

IDEI DE AFACERI. Pentru cei care știu să lucreze în Photoshop

Iată de ce ai nevoie pentru a-ți începe o afacere de acasă.


Validează-ți ideea de business.

 

Stabilirea obiectivelor este primul și cel mai important pas de la începutul unei afaceri. Înainte de a începe o afacere, asigură-te că ideea este una validă. Cum poți face asta? Întreabă-ți familia și prietenii apropiați ce parere au despre produsele sau serviciile tale. Verifică ce competitori există pe piață și care sunt căutarile pe care utilizatorii le fac cu privire la ideea ta de business.

Alege-ți modul în care vrei să funcționeze afacerea ta.

 

Înainte de a începe orice afacere, organizează-ți modul de lucru. Cum vrei să îți distribui produsele, cum te vei promova, cum ai de gând să îți găsești parteneriate? O idee de ansamblu te va face să îți cunoști mult mai bine business-ul și să acționezi întotdeauna în timp util. 

 

Stabilește-ți formele de comunicare. 

 

Ca și antreprenor, mai ales dacă acțiunea afacerii tale se desfășoară numai de acasă, trebuie să ai acces la o serie de unelte care să te ajute să comunici cu potențialii clienți. Verifică dacă ai nevoie de un designer pentru grafica afacerii, dacă ai nevoie de conturi în social media, dacă îți sunt de folos materialele promoționale, etc. Ce formă de conținut vei alege pentru afacerea ta, ce buget ai disponibil pentru promovare?

 

De unde primești finanțare? 


Este clar că nu ai cum să îți începi o afacere dacă nu ai un buget disponibil pentru investiții. Te-ai gândit care ar fi asociatul potrivit? Ce colaborator te-ar putea ajuta, mai ales la început, să îți crești afacerea? Ce cheltuieli vei fi nevoit să acoperi și când vei începe să obții profit?

 

Drumul antreprenoriatului nu este deloc unul ușor, însă dacă pornești cu un plan bine organizat, atunci vei reuși să depășești barierele și să atingi culmile succesului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Energie verde / Foto: Freepik
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
OPEC
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.


pixel