Vreme capricioasă în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Toamnă
Toamnă
Perioada 30 septembrie-14 octombrie aduce variații semnificative în regimul termic al României.

Temperaturile maxime vor oscila între 10 și 22 de grade, potrivit datelor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Pe lângă temperaturi, precipitațiile vor acoperi aproape întreg intervalul următoarelor două săptămâni.

Banat: Schimbări bruște de temperatură

În Banat, prima parte a intervalului va aduce o vreme mai rece decât normalul perioadei, cu temperaturi diurne de aproximativ 17-18 grade. Totuși, la mijlocul săptămânii, vremea se va încălzi, iar valorile maxime vor urca spre 22 de grade, apropiindu-se de media sezonului. Între 4 și 6 octombrie, un nou val de răcire va aduce temperaturi maxime de 18 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, valorile termice vor continua să fluctueze, atingând un maxim de 24 de grade în jurul datei de 9 octombrie, apoi scăzând din nou la 20 de grade. Minimele nocturne vor începe de la aproximativ 5 grade și vor crește treptat până la 10-12 grade, fără variații semnificative. Precipitațiile vor fi mai frecvente între 4-7 octombrie și după 10 octombrie.

Crișana: Un început de octombrie răcoros

În Crișana, temperaturile diurne vor fi mai scăzute la începutul intervalului, cu maxime de aproximativ 16 grade. Până la mijlocul săptămânii, vremea se va încălzi, cu temperaturi de 19-20 de grade, dar între 4 și 6 octombrie, valorile termice vor scădea din nou la 18 grade. În cea de-a doua jumătate a intervalului, temperaturile vor oscila, atingând un vârf de 23 de grade pe 9 octombrie, apoi revenind la 20 de grade. Temperaturile nocturne vor fi scăzute, în jur de 5 grade la începutul perioadei, dar se vor stabiliza între 9 și 11 grade. Probabilitatea de ploi este crescută între 3 și 7 octombrie, dar și după 10 octombrie.

Transilvania: De la frig la căldură și înapoi

În Transilvania, primele zile ale intervalului vor fi reci, cu temperaturi maxime de 10-11 grade. Totuși, până la mijlocul săptămânii, valorile vor crește până la 22 de grade. Variațiile vor continua până la sfârșitul perioadei, cu maxime între 18 și 22 de grade, cele mai calde zile fiind în jurul datei de 9 octombrie. Minimele nocturne vor porni de la 2-6 grade, dar vor crește spre 8-11 grade până la finalul intervalului, cu o ușoară încălzire în jurul datei de 5 octombrie. Ploile vor fi frecvente în primele zile și în intervalul 4-7 octombrie.

Maramureș: Răcire urmată de încălzire temporară

În Maramureș, până la 3 octombrie, temperaturile maxime vor urca treptat de la 12 la 18-19 grade. În a doua săptămână a lunii, temperaturile vor varia între 18 și 22 de grade, cele mai calde zile fiind în jurul datei de 10 octombrie. Minimele nocturne vor începe cu valori de 3-6 grade și vor crește treptat la 8-11 grade. Ploile sunt așteptate între 4 și 7 octombrie, precum și după 10 octombrie.

Moldova: Alternanțe termice și precipitații

În Moldova, temperaturile vor crește de la 10-11 grade la începutul intervalului, până la 21 de grade, dar ulterior vor oscila între 17 și 22 de grade, cele mai calde zile fiind pe 9 octombrie. Noaptea, temperaturile vor fi scăzute la începutul perioadei (5-7 grade), dar vor ajunge la 11 grade până la mijlocul intervalului. Ploile vor fi mai frecvente la începutul primei săptămâni și între 4 și 7 octombrie.

Dobrogea: Variații termice moderate

În Dobrogea, valorile termice diurne vor crește până pe 4 octombrie, ajungând de la 17 la 24 de grade. Până la finalul intervalului, temperaturile maxime vor oscila între 22 și 24 de grade, cu cele mai calde zile în jurul datei de 9 octombrie. Temperaturile nocturne vor începe de la 9-11 grade și vor crește treptat la 13-16 grade, cu o ușoară încălzire în jurul datei de 5 octombrie. Precipitațiile sunt mai probabile între 5 și 8 octombrie.

Muntenia: Vreme caldă în a doua parte a intervalului

În Muntenia, temperaturile maxime vor crește de la 15-16 grade la începutul perioadei până la 24 de grade. După acest moment, vor urma variații între 21 și 24 de grade, cu un maxim în jurul datei de 9 octombrie. Minimele nocturne vor fi scăzute la începutul perioadei (7-9 grade), dar vor ajunge la 10-13 grade până la sfârșitul intervalului. Ploile vor fi mai frecvente la începutul perioadei și între 5 și 7 octombrie.

Oltenia: Perioade de alternanță termică

În Oltenia, temperaturile maxime vor crește la începutul intervalului, de la 19-20 grade până la 23 de grade. În a doua parte a perioadei, temperaturile vor oscila între 22 și 24 de grade, cu cele mai calde zile în jurul datei de 9 octombrie. Minimele nocturne vor fi de 6-9 grade la început, dar vor crește la 10-13 grade până la finalul perioadei. Ploile vor fi mai frecvente la începutul primei săptămâni și între 4 și 7 octombrie.

La munte: Vreme variabilă

La munte, temperaturile maxime vor crește până la 13-14 grade, iar minimele de la 0 la 6-7 grade. Ulterior, variațiile vor fi nesemnificative, maximele rămânând între 12 și 14 grade, iar minimele între 5 și 7 grade. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată la începutul perioadei și între 4 și 7 octombrie, dar și după 10 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Fed
Inteligență artificială / sursa foto: Freepik.com
Tancuri în Piața Roșie / Foto: Kremlin.ru
Ministerul Finanțelor
Foto: Pexels.com
Fotografie de la RDNE Stock project: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/persoana-om-purtand-manu-i-din-plastic-5779375/
Lei / sursa foto: Freepik.com
Orez / sursa foto: Freepik.com
Vouchere sociale
OMV Petrom / Foto: Oana Pavelescu
tineri - cladire de birouri. Foto: Pexels.com
Whatsapp / sursa foto: Freepik.com

WhatsApp va face schimbări așteptate de utilizatori

Aplicația de mesagerie a pregătit numeroase schimbări...

Energie eoliană / Foto: Freepik

Cum profită România de furtunile din ultimele zile

Furtunile din ultimele zile au și o parte pozitivă și...

foto: pexels.com
CFR Călători

Facilități la transportul cu trenul pentru studenți

Studenţii în vârstă de până la 30 de ani, înmatriculaţi...

Panouri fotovoltaice
Munții Alpi / FOTO: Wikipedia

Elveția și Italia, nevoite să își modifice granițele

Este un efect neprevăzut al schimbărilor climatice. 

Din China / FOTO: Freepik
Benzinărie / FOTO: Freepik

Benzina și motorina, mai ieftine la început de săptămână

O veste bună pentru români, mai ales într-o zi ploioasă,...

Toamnă
Oameni pe stradă / Freepik
Calcule
Marea Britanie / sursa foto: Freepik.com / wirestock

„Sfârșitul unei ere” în Marea Britanie

Este o premieră pentru un stat membru al G7.

Oameni pe stradă / Foto: DCBusiness

Este oficial. De mâine, valoarea acestor tichete va crește

Aceasta este a doua majorare din acest an, după ce, în...

Bursă / Sursa foto: Freepik.com

Indicatorul care prezice o recesiune iminentă

Inversarea curbei randamentelor constituie un fenomen...


pixel