Curs BNR: Leul a pierdut teren în faţa principalelor valute. Aurul s-a scumpit
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Tribunalul București a dispus pe 5 noiembrie 2018 intrarea în faliment a debitoarei ING Metal Art SRL, aflată în insolvență din 2017. Firma a fost înființată în 2003 de Victor Farca, soțul Robertei Anastase, alături de partenerul său de afaceri Florentin Sebastian Gărgăianu, care a rămas unic asociat din iunie 2015. Soțul politicienei s-a retras însă doar din acte, pentru că a păstrat funcția de director general al cadrul firmei, care i-a adus însă venituri mai degrabă simbolice.
Potrivit unei declarații de avere a Robertei Anastase, Victor Farca încasa de la mica sa firmă, specilizată în construcții metalice, un salariu anual de 23.645 lei, adică nici măcar 2.000 de lei pe lună. Iar ca manager al micuței sale feronerii, Victor Farca nu a făcut o treabă prea bună, din moment ce a băgat-o în faliment, cu datorii impresionante la stat. Potrivit tabelului definitiv al creanțelor, din iulie 2018, ING Metal ART SRL avea datorii totale de 3.235.589,6 lei, din care 1.280.870 lei către ANAF și 75.517,89 lei către Direcția Generală Impozite și Taxe Local Sector 6. Firma nu a mai depus, de altfel, niciun bilanț fiscal încă din anul 2009.
Construcțiile metalice sunt viața lui Victor Farca, din moment ce și cealaltă firmă a sa, deocamdată activă, are același domeniu de activitate. ING Technik Service SRL a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de numai 197.877 lei și un profit net de 32.317 lei, cu doar 4 angajați, precum și datorii de 74.669 lei. Potrivit ultimei declarații de avere a Robertei Anastase, soțul său aduce într-un an întreg acasă de la mica sa firmă doar 49.923 lei. Cu așa salariu, nu e de mirare că fosta președintă a Camerei Deputaților a fost nevoită să intre în banii de botez ai copilului său.
În iunie 2018, copilul soților Roberta Anastase și Victor Farca mai avea 6 din cele 7 conturi bancare pe care părinții i le-au deschis după botez, în anul 2016. Iar în cele șase conturi (patru pe numele lui și două pe cel al mamei) micuțul mai avea în vară circa 81.000 de euro, în condițiile în care, imediat după botez, Roberta Anastase declara încasări de pe urma botezului de peste 98.000 de euro. Cum-necum, Roberta parcă a numărat banii ca pe deputați, după episodul care a făcut-o celebră, în 2010.
Lovitură pentru Radu Berceanu. Îl părăseşte cel mai sigur asociat
Atunci, cu o ocazia votării legii pensiilor, Roberta Anastase a numărat în sală nu mai puțin de 270 de deputați, pentru a întruni cvorumul necesar votării, deși în realitate abia erau rătăciți pe acolo 80 de deputați.
Chiar și așa, cu salariul de mizerie al soțului și cheltuind 17.000 de euro din banii copilului, Roberta Anastase rămâne un politician bogat. Fostul lider PDL deține un teren în Valea Doftanei și unul în Mogoșoaia, câte o casă în aceleași localități și un apartament în București, o mașină Hyundai, bijuterii și ceasuri de 35.000 de euro, la care se adaugă salariul său de deputat, de 90.609 lei pe an, leafa de nici 50.000 de lei a soțui, dar și indemnizația pentru creșterea copilului, de 9.082 lei. Cei trei membri ai familiei au împreună 12 conturi și depozite bancare, în care se află sume totalizând 87.000 de euro, din care 81.000 de euro sunt ai copilului.
Roberta Anastase a fost Miss România înainte de a intra în politică, în 1994, în FSN, apoi în PD-ul lui Petre Roman. Ulterior, la 32 de ani, avea să devină cel mai tânăr președinte al Camerei Deputaților din istorie, iar acum se află la al patrulea mandat de deputat. Tatăl ei, Cornel Anastase, a fost înainte de 1989 director la uzinele 1 Mai din Ploiești, iar mai apoi subprefect de Prahova.
Ludovic Orban şi-a schimbat jobul. Este omul de la gaze
În guvernarea PDL, Anastase senior a fost consilierul directorului general al Conpet, cu un salariu uriaș, calitate din care conducea, de fapt, una din cele mai mari companii de stat. Cea mai controversată fază din cariera politică a Robertei Anastase a avut loc pe 15 septembrie, când fosta Miss România, acum președinta Camerei Deputaților, conducea ședința de plen în cadrul căreia trebuie să se voteze legea pensiilor. În calitate de președinte de ședință, a supus proiectul la vot și a constatat îndeplinirea cvorumului și adoptarea legii, deși în sală se aflau doar 80 de deputați. Anastase a numărat însă personal mai întâi 160, apoi chiar 270 de deputați care au votat legea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Decizia adoptată în ședința de...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...
Bursa de Valori Bucureşti a deschis pe verde şedinţa de...
Urmăriți o nouă ediție a...
Este un semnal de alarmă tras...
Abilitatea de a identifica...