Washington sancționează agenții și societăți chineze
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Hikvision, societate plasată printre liderii mondiali în domeniu
Hikvision, societate plasată printre liderii mondiali în domeniu
Statele Unite au înscris 28 de organizaţii guvernamentale şi comerciale chineze pe lista lor neagră, suspectate de implicare în campania de represiune a minorității musulmană uigură. Printre firmele sancționate figurează Hikviosion, societate specializată pe aparatură de supraveghere video, a anunţat luni Departamentul american al Comerţului.

"Guvernul american şi Departamentul Comerţului nu pot şi nu vor tolera suprimarea brutală a minorităţilor etnice din întreaga Chină", a justificat, citat în document, secretarul american al comerţului, Wilbur Ross. Aceste organizaţii vor fi private de posibilitatea de a importa produse din Statele Unite.

Printre entităţile vizate figurează societatea specializată în supravegherea video Hikvision şi firmele de inteligenţă artificială Megvii Technology şi SenseTime.

Citește și Amenzi de până la 100.000 de lei pentru angajatori. Cum se pot evita

Hikvision, a cărui valorizare pe piață a atins 42 de miliarde de dolari, se revendică drept primul furnizor mondial de echipamente de supraveghere video.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel