Washingtonul ar putea rechema familiile diplomaților din Ucraina

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ucraina
Ucraina
Tensiunile în creștere de la granița dintre Ucraina și Rusia cât și lipsa unui acord între NATO și Rusia, Americanii iau în considerare retragere familiilor diplomaților americani aflați în Ucraina.

Anunțul privind evacuarea ar putea surveni în câteva zile, Conform planului, membrilor de familie li s-ar ordona să se întoarcă acasă, în timp ce angajații neesențiali ar putea pleca voluntar. 

SUA are angajați la ambasada de la Kiev aproximativ 180 de cetățeni americani și 560 de ucraineni, potrivit site-ului ambasadei dar această cifră nu include membrii de familie.

Administrația Biden și-a intensificat avertismentele cu privire la o potențială invazie chiar dacă negocierile dintre SUA, Rusia și Europa continuă.

Decizia de a evacua nu înseamnă că SUA sunt sigure că Rusia va invada Ucraina însă reflectă pur și simplu pregătiri prudente pe măsură ce tensiunile cresc, au declarat surse pentru Bloomberg.

Un diplomat al Uniunii Europene a declarat că ambasadele națiunilor membre au făcut probabil planuri de urgență, deși nu au fost luate încă măsuri pentru a trimite acasă membrii familiilor.

New York Times a scris la începutul lui ianuarie că Rusia a evacuat membrii familiilor și o parte din personalul misiunilor sale diplomatice din Ucraina.

Rușii adoptă aceleași tactici ca dinaintea invaziei Crimeii

Luarea în considerare de către SUA a unei evacuări vine în contextul unei avalanșe de întâlniri diplomatice care nu au reușit până acum să atenueze criza. În cadrul unei întâlniri de vineri, la Geneva, cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, secretarul de stat american Antony Blinken a fost de acord să ofere răspunsuri scrise la cererile rusești și să se întâlnească din nou, dar nu s-a ajuns la niciun progres.

După discuțiile de la Geneva, Antony Blinken le-a declarat jurnaliștilor că: "dacă Rusia vrea să înceapă să convingă lumea că nu are intenții agresive față de Ucraina, un loc foarte bun pentru a începe ar fi dezescaladarea".

Lavrov a respins "isteria" occidentală cu privire la Ucraina și a reiterat că Moscova nu are planuri de a-și ataca vecinul.

El a repetat acuzațiile potrivit cărora NATO este agresorul în această criză.

"Ceea ce face acum NATO față de Ucraina arată în mod clar că NATO vede Ucraina ca parte a sferei sale de influență", a spus spus Serghei Lavrov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.


pixel