Waze introduce câteva funcții noi și interesante: Ce se schimbă
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Waze / FOTO: Unsplash
Waze / FOTO: Unsplash
Waze a dezvăluit recent un set de noi funcții ce vor fi integrate în aplicația sa.

Actualizările aplicației, care vor intra curând în vigoare, vor include noi alerte pentru vehiculele serviciilor de urgență, limite de viteză, pericole și sensuri giratorii, precum și îmbunătățiri ale opțiunilor pentru trasee. 

Alertă de urgență

Pe aplicație a fost implementată o funcționalitate de alertă ce anunță utilizatorii în legătură cu prezența unor vehicule ale  serviciilor de urgență, precum ambulanțe, mașini de poliție sau de pompieri. Acestea vor fi marcate cu o pictogramă intermitentă pe hartă, indicând distanța până la vehiculul utilizatorilor.

Alerta de limita de viteza

Waze va afișa un semn care indică fiecare nouă limită de viteză. În plus, aplicația va trimite alerte atunci când vehiculele utilizatorilor se apropie de o zonă cu o limită de viteză mai mică. Această funcție, disponibilă în următoarele săptămâni pentru utilizatorii de Android și iOS, le va permite șoferilor să-și ajusteze viteza în consecință, reducând riscul de amenzi și maximizând siguranța rutieră.

Sensurile giratorii

De asemenea, aplicația îi va ghida pe șoferi pe ce bandă să se înscrie și momentul optim pentru a ieși din sensul giratoriu, pe baza datelor partajate de alți utilizatori Waze. Principiul schimbului de informații live promovat de Waze este astfel reafirmat.

Actualizări de trafic

Aplicația va conține actualizări de trafic, informații despre întârzieri specifice fiecărei opțiuni de traseu, precum și sugestii pentru variante alternative dacă ruta preferată are inconveniente. Această funcție va permite utilizatorilor să economisească timp și să evite blocajele în trafic. Confortul de conducere ar trebui să crească. 

Parcarea vehiculelor

Waze va introduce și o opțiune de rezervare a locurilor de parcare în zone metropolitane selectate, simplificând accesul șoferilor la parcări. Această funcție va fi disponibilă inițial doar în Statele Unite și Canada. De asemenea, utilizatorii vor primi avertismente pentru viraje strânse, reduceri bruște de viteză și taxe de drum, oferind o pregătire sporită pentru o conducere mai lină și mai sigură.

Citește și Renault: Waze se invită la bordul sistemelor multimedia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel