WhatsApp devine indisponibil pentru milioane de utilizatori
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Cei care au anumite telefoane trebuie să fie foarte atenți
Cei care au anumite telefoane trebuie să fie foarte atenți
Serviciul de mesagerie nu va mai fi disponibil pe unele dispozitive mai vechi, începând de mâine, 31 mai 2022.

Cei care vor dori să utilizeze mai departe WhatsApp vor trebui să își actualizeze sistemele de operare. Așadar, de mâine, 31 mai, serviciul de mesagerie cu 2 miliarde de utilizatori la nivel mondial va bloca accesul la anumite dispozitive dacă acestea nu își vor actualiza sistemul de operare Android sau iOS.


Sunt afectate aproximativ 50 de modele de telefoane mai vechi precum: iPhone 6S, iPhone 6S Plus, Lenovo A820, ZTE V956, Huawei Ascend D2, Ascend G740, Ascend Mate, Faea F1, Archos 53 Platinum, HTC Desire 500, Samsung Galaxy Trend Lite, Galaxy Trend II, Xperia M, Wiko, Cink Five, Darknight, THL W8, ZTE Grand X, Quad v987, Grand Memo, Grand S Flex, LG Lucid 2, Optimus F7, Optimus L7II, Optimus F6, Optimus L4 II Dual, Optimus L2 II și Optimus F3Q.

Cum știți dacă telefonul dvs. este afectat

Serviciul are un istoric de restricționare a accesului la smartphone-urile considerate învechite. O primă triere a avut loc în toamna anului 2021, utilizatorii de smartphone-uri mai vechi de cinci ani, care erau echipate cu versiuni anterioare Android 4.1 și iOS 10 au fost excluși de la noile actualizări. Cu toate acestea, ei au putut totuși să folosească serviciul, în ciuda unor erori.

Singura modalitate de a evita excluderea de la utilizarea acestei aplicații este pur și simplu actualizarea sistemului de operare. Pentru a afla versiunea sistemului de operare, utilizatorul trebuie să acceseze setările telefonului. Dacă nu este cea mai recentă, trebuie doar să fie descărcată, notează Le Figaro.

Citește și: WhatsApp închide permanent conturile celor care fac această greșeală

WhatsApp ia măsuri împotriva versiunilor neoficiale ale aplicației.

Utilizatorii de aplicații precum GB WhatsApp și WhatsApp Delta, clone ale aplicației oficiale, riscă să își piardă permanent contul.

Ce sunt clonele WhatsApp

Utilizatorii care au instalat aceste clone se pot alege cu închiderea permanentă a contului sau chiar să își piardă întreaga arhivă a conversațiilor.

Deseori construite de dezvoltatori anonimi, clonele nu sunt disponibile prin Google Play Store pentru Android și trebuie, în schimb, descărcate printr-o pagină web.

Astfel de aplicații au multe dintre caracteristicile aplicației originale, însă vin la pachet și cu alte funcții suplimentare. De exemplu, utilizatorii pot să trimită mai multe poze simultan sau să le interzică interlocutorilor să vadă dacă le-au citit mesajele, facilități disponibile doar pe variantele neoficiale ale WhatsApp.

Politica WhatsApp privind clonele

Într-o actualizare recentă a site-ului, WhatsApp a subliniat că utilizarea unor astfel de clone este interzisă în conformitate cu termenii și condițiile sale. 

„Dacă ați primit un mesaj în aplicație care spune că contul dvs. este „închis temporar”, înseamnă că probabil utilizați o versiune neacceptată de WhatsApp în locul aplicației oficiale. Dacă nu treceți la aplicația oficială, contul dvs. de WhatsApp ar putea fi închis definitiv”, este mesajul pe care îl primesc utilizatorii care nu folosesc varianta oficială, potrivit TheSun.

De ce sunt interzisele clonele WhatsApp

Aplicația de chat deținută de Facebook susține că utilizarea unor astfel de clone este interzisă din motive de securitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel