Wizz Air estimează un profit anual net de până la 450 milioane de euro
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Wizz Air se aşteaptă la un profit anual net de până la 450 milioane de euro.

Compania aeriană low-cost Wizz Air proiectează să înregistreze în acest an financiar un câștig net cuprins între 350 și 450 de milioane de euro, datorită unei cereri puternice pentru călătorii și extinderii flotei sale.

Ar fi o îmbunătăţire semnificativă faţă de anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2023, când Wizz a raportat pierderi nete de 535 milioane de euro (faţă de pierderi de 642 milioane de euro în anul precedent), din cauza efectelor războiului din Ucraina şi a costurilor ridicate cu combustibilul.

Pentru această vară, Wizz a înregistrat un nivel solid al rezervărilor şi a majorat tarifele.

"Profitul net al companiei este estimat între 350 şi 450 milioane de euro în anul fiscal 2024, dacă nu se vor înregistra evenimente deosebite, cum ar fi un impact extins al războiului din Ucraina sau întârzieri ale livrărilor", se arată în comunicatul dat publicităţii joi de Wizz.

Veniturile anuale s-au dublat, la 3,90 miliarde de euro, după ce numărul de pasageri a crescut cu 88%, la 51,1 milioane, de la 27,1 milioane în anul precedent.

La Bursa de la Londra, acţiunile Wizz Air înregistrau joi un avans de 2,9%, la 2.859 penny. 

 

Citeşte şi: Mai, cea mai bună lună de la începutul acestui an pentru compania Airbus, în privinţa livrărilor de aeronave

 

Airbus, cel mai mare producător global de aeronave, a înregistrat în luna mai un număr mai mare de livrări de avioane comerciale decât în orice altă lună de la începutul anului, chiar și în ciuda unui recent deficit de componente.

În ultima lună, grupul european de aviație a livrat un total de 63 de avioane către clienți, comparativ cu cele 54 de unități livrate în aprilie și cele 61 de unități livrate în martie.

Cu toate acestea, Airbus se află departe de a-și atinge obiectivul de a livra 720 de aeronave anul acesta, având în vedere că în primele cinci luni ale anului a livrat doar 244 de avioane comerciale. Analizând situația, experții sunt sceptici în privința atingerii acestui obiectiv.

Tot în mai, Airbus a obţinut 17 comenzi pentru avioane noi, dar se confruntă şi cu 17 anulări, după ce compania aeriană indiană Go First a declarat faliment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel