Xi Jinping vrea o Bursă și la Beijing. Una specială, cu acces limitat
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Dacă șeful a poruncit, așa se va face
Dacă șeful a poruncit, așa se va face
Principalele piețe bursiere ale Chinei își au sediul la Hong Kong și Shanghai. Deocamdată, nu se știe când va apărea noua platformă de tranzacționare. Un lucru este, totuși, cert: accesul va fi limitat la întreprinderile mici și mijlocii, care nu se vor mai împiedica de mai marii și mult mai puternicii lor concurenți.

Președintele chinez Xi Jinping a declarat că va fi înființată o nouă bursă, dar la Beijing, relatează Reuters. Potrivit acestuia, va deveni principala platformă pentru întreprinderile mici și mijlocii orientate spre inovare.

„Vom continua să sprijinim dezvoltarea IMM-urilor bazate pe inovare. În acest scop vor aprofunda reforma ”celei de-a treia platforme de tranzacționare” și vom crea Bursa de Valori de la Beijing ca principal instrument pentru deservicirea întreprinderilor mici și mijlocii orientate spre inovare”, a precizat liderul chinez. 

Xi Jinping nu a furnizat o dată pentru lansarea noii instituții bursiere sau alte detalii revelatoare.  Comisia de reglementare a valorilor mobiliare din China a declarat că înființarea Bursei de Valori de la Beijing va contribui la întărirea securității financiare și la îmbunătățirea sistemelor pieței de capital.

„A treia piață nouă” este Bursa Națională de Valori și Oferte din China (NEEQ), care găzduiește întreprinderi mici și mijlocii. A apărut în ianuarie 2013. După cum remarcă Xinhua, acesta este un canal de finanțare mai ușor pentru întreprinderile mici, deoarece procedura de listare pe această bursă este mai simplă și costul plasamentului este mai mic.

Citește și 

Cele două principale burse ale China sunt cea de la Shanghai și de la Hong Kong. În 2019, China a lansat o nouă platformă de tranzacționare la Shanghai, numită STAR Market și având menirea de a oferi mai multe finanțări companiilor de tehnologie.

În martie, Reuters, citând surse, a scris că autoritățile de la Beijing intenționează să creeze o bursă care să poată atragă companii chineze care sunt tranzacționate în străinătate. Potrivit interlocutorilor agenției, guvernul speră că pe noua piață va fi observată și folosită și de companii de talie mondială, jucători de prim rang, precum Apple și Tesla, care își pot găzdui aici filialele lor chineze ca întreprinderi separate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel