Scădere cu 5% a volumului lucrărilor de construcţii. Date INS
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Poliţiştii de frontieră bihoreni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu nu au permis intrarea în România a unui ansamblu format din cap tractor și semiremorcă, încărcate cu 10.000 kilograme de deșeuri care constau în fier vechi şi biciclete uzate, pentru care şoferul nu deţinea documentaţia necesară pentru transferul de deşeuri.
În data de 05.02.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș I au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a unui ansamblu format din cap tractor și semiremorcă, condus de un cetăţean român, în vârstă de 53 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii deșeuri din fier vechi şi biciclete uzate, pentru o societate comercială din judeţul Mehedinți.
În urma analizei documentelor prezentate la control, cu sprijinul reprezentanţilor Gărzii de Mediu, s-a constatat faptul că încărcătura din mijlocul de transport nu îndeplinește condițiile legale de intrare pe teritoriul țării, șoferul neavând documentația necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri. În total, în vehicul se aflau 10.000 kilograme de deşeuri.
Autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mijloacelor de transport în cauză și a mărfurilor transportate, informează Poliţia de Frontieră Română.
Statele Unite sunt de departe ţara care contribuie cel mai mult la poluarea cu plastic din lume, potrivit unui raport publicat miercuri şi care solicită dezvoltarea unei strategii naţionale pentru abordarea acestei probleme, transmite AFP.
În total, SUA au generat aproximativ 42 de milioane de tone de deşeuri din plastic în 2016 - mai mult decât dublul comparativ cu China şi decât ţările Uniunii Europene la un loc, potrivit unei analize a Academiilor Naţionale de Ştiinţe, Inginerie şi Medicină. Cu toate acestea, SUA reprezintă mai puţin de 5% din populaţia lumii.
În medie, fiecare american generează 130 de kilograme de deşeuri de plastic pe an, urmat de britanici, cu 98 de kilograme de persoană anual. În Franţa, media este de 43 de kilograme/an.
"Succesul miraculoasei invenţii a plasticului în secolul al XX-lea a produs şi un potop de deşeuri din plastic la nivel global, oriunde privim", scrie Margaret Spring, preşedinta grupului de experţi care a redactat raportul comandat de Congresul SUA. Ea a calificat problema ca fiind o "criză de mediu şi socială".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...