Ziua telecomunicațiilor. STS susține infrastructura comună tuturor instituţiilor
Autor: DCBusiness Team | 17 mai 2022, 11:18
Ziua internațională a telecomunicațiilor / Foto: Freepik
Ziua internațională a telecomunicațiilor / Foto: Freepik
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a transmis un mesaj, marţi, de Ziua mondială a telecomunicaţiilor şi a societăţii informaţionale, reafirmându-şi disponibilitatea de a sprijini autorităţile guvernamentale în implementarea proceselor de digitalizare.

STS susţine o abordare integrată a procesului de digitalizare la nivel naţional, cu o infrastructură comună tuturor instituţiilor şi aplicarea modelului "Punct de Contact Unic în relaţionarea cu cetăţeanul", prin interconectarea bazelor de date de la nivelul instituţiilor publice, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Cu prilejul Zilei mondiale a telecomunicaţiilor, STS publică imagini din arhivă cu echipamente şi autospeciale de telecomunicaţii folosite în urmă peste 60 de ani.

"E modul nostru de a prezenta publicului contribuţia instituţiei la evoluţia şi transformările societăţii informaţionale din România", se precizează în comunicat.

Potrivit acestuia, de 30 de ani STS asigură telecomunicaţii speciale şi de aproape 20 de ani furnizează internet şi servicii IT, cu măsuri de securitate asociate, pentru toate instituţiile statului, de la Guvernul şi Preşedinţia României până la primării de comună. De 15 ani, STS operează şi gestionează centre de date în care sunt găzduite cele mai importante sisteme şi aplicaţii informatice, servicii şi site-uri web ale autorităţilor din România.

Site-uri din România, sub atacul infractorilor cibernetici ruși

În prezent, cele mai multe solicitări din partea beneficiarilor STS, instituţii şi autorităţi publice, vizează servicii securizate de comunicaţii integrate voce-date-video, servicii de telefonie specială şi de cooperare, servicii de securitate cibernetică, audioconferinţă şi videoconferinţă, servicii de internet, e-mail, găzduire site-uri şi sisteme informatice, cu măsuri de securitate asociate, conexiuni private de tip VPN, semnături electronice şi dezvoltare aplicaţii software.

"Echipa STS este formată din programatori, ingineri hardware şi de comunicaţii, administratori de sistem şi de baze de date, specialişti în centre de date şi platforme de virtualizare, experţi în securitate cibernetică, specialişti în reţele, în telefonie IP şi videoconferinţă, în management organizaţional, precum şi în alte domenii care dezvoltă şi sprijină funcţionarea serviciilor IT&C puse la dispoziţia beneficiarilor. Proiectele pe care le desfăşurăm împreună cu instituţiile publice din România ne demonstrează că digitalizarea nu este numai un termen pe care îl întâlnim tot mai des în vocabularul cotidian", se evidenţiază în comunicatul citat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Zi nefastă pentru Bursa de la Bucureşti

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere pe aproape...

Banca Mondială: Redresarea economică a fost inegală

Şocurile provocate de pandemia de COVID-19 şi invadarea...

Germania acuză SUA că vinde gazele la "prețuri astronomice"

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a reproșat...

Programul Digitalizarea IMM-urilor. Află toate detaliile

Programul Digitalizare IMM-uri 2022.

Curs BNR. Dolarul scade sub 5 lei. Leul prinde puteri

Moneda naţională s-a apreciat, miercuri, în raport cu...

45% dintre angajații români își caută un nou job

Conform unui recent sondaj 45% dintre salariații din...

Alocații majorate cu 100% pentru aceste familii

În actuala criză, și de fapt ca în orice criză, cei mai...

Plafonare temporară a prețului la gaze, o variantă pentru UE

Uniunea Europeană ar trebui să introducă o plafonare...

MedLife a preluat 51% din acţiunile Grupului Provita

MedLife a preluat 51% din acţiunile Grupului Provita,...

Crossuri externe