20 de autobuze electrice intră în trafic în Capitală
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Un număr de 20 de autobuze electrice dintre cele 100 care au ajuns în Capitală au trecut prin testul de anduranţă în trafic şi vor ieşi, de sâmbătă, pe traseu, a anunţat primarul general al Bucureştiului, Nicuşor Dan.

"Este important că au venit toate cele 100, pentru că trebuia să vină înainte de 31 decembrie, era ultimul moment în care puteam să cheltuim banii europeni care ne sunt alocaţi. Din acestea 100, 20 au făcut deja testul de anduranţă şi, începând de mâine, vor ieşi pe traseu. Liniile 330, 335 vor avea autobuze electrice", a precizat Nicuşor Dan, vineri, după ce a participat la un test de anduranţă pe unul dintre autobuzele electrice.

El a menţionat că autobuzele electrice au aer condiţionat, USB pentru telefoane mobile şi că dau posibilitatea călătorilor să plătească orice călătorie cu cardul.

Nicuşor Dan a arătat, de asemenea, că autonomia autobuzelor electrice este de aproximativ 300 de kilometri, garanţia lor - de 8 ani sau de 480.000 de kilometri.

2. -imagine fara descriere- (autobuz_15834200.jpg)

"Avem autobuzele electrice livrate şi deja intră pe traseu, o premieră pentru municipiul Bucureşti, alături de cele 100 de tramvaie noi şi, de la 1 ianuarie, vom primi primele troleibuze noi, moderne. Vom avea la anul 300 de autovehicule şi vehicule care vor intra în circulaţie şi vor înnoi parcul auto de la nivelul municipiului Bucureşti. Am promis un transport modern, la începutul acestui mandat, şi sper că ne-am ţinut de promisiune. Lucrăm la benzi unice pentru transportul în comun, lucrăm la metode de a fluidiza traficul şi sperăm ca bucureştenii să folosească aceste autobuze şi să se bucure de ele, pentru că urmează şi altele să vină în perioada următoare", a precizat, la rândul său, viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu.

El a estimat că, în primele luni ale anului viitor, toate cele 100 de autobuze electrice ar putea fi pe traseu.

"Depinde cât de repede ne mişcăm cu staţiile de încărcare, pentru că noi am recepţionat astăzi încă 20 de staţii de încărcare lente. Optimist - aş spune - în primele luni ale anului viitor să avem totul funcţional şi totul pe traseu. Depinde foarte mult de infrastructura de alimentare cu energie electrică. Pe lângă staţiile de încărcare lentă, vom achiziţiona şi acele staţii cu încărcare rapidă, care vor fi la capăt de linie", a adăugat Stelian Bujduveanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Forajul din perimetrul Caragele, reluat de Romgaz

Neptun Deep este în grafic pentru începerea producţiei...

Nvidia, aprope de o evaluarea de 2 triliolane de dolari

Acțiunile producătorului de cipuri au crescut vineri cu...

Soluție olandeză pentru dezvoltarea cipurilor

Este vorba despre un program special ce presupune,...

Binance, amendată din cauza activităților ilicite

După ce de-a lungul timpului platforma de criptomonede...

Pensia de urmaș. Când încetează plata și când se reia

Legea pensiilor prevede condițiile în care pensiile de...

Acțiunile europene au închis vineri pe un trend ascendent

Acțiunile europene au închis vineri la un maxim record...

Explicațiile ANAF despre problemele sistemului e-Transport

ANAF a transmis un comunicat în care abordează...


pixel