Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
În 1980, reactoarele BRMK-1000 produceau 64,5% din energia electrică a URSS, se spune într-un document semnat de Boris Semenov, delegat sovietic la AIEA (Agenția Internațională pentru Energie Atomică), raport care a și fost publicat de agenție. Documentul explica și faptul că energie nucleară a fost preferată de autorități dat fiind că avea un impact distrugător mai mic asupra mediului.
Semenov mai spunea în raportul său că un avantaj al reactoarelor RBKM era faptul că era folosit numai uraniu slab îmbogățit ceea ce însemna că obținerea combustibilului se putea face la fabricile deja existente, fără a fi nevoie construirea de uzine noi.
Ce s-a întâmplat pe 26 aprilie 1986 la 01:23 noaptea
Tehnicienii centralei nucleare erau pe cale de a efectua o serie de teste ale sistemului electric de control al Unității 4 al centralei.
Cu toate acestea operatorii au închis sisteme importante din mecanismul de control al securității, care ar fi oprit reactorul să ajungă într-o stare instabilă.
Citește și: Cele mai mari centrale nucleare din lume
O creștere bruscă a energiei a cauzat explozia care a rupt o parte a reactorului. Acest lucru a permis aburului să distrugă miezul reactorului și să producă mari stricăciun clădirii, permițând astfel ca materialului radioactiv să se scurgă în exterior.
Vladimir Bronnikov, cel care era responsabil cu păstrarea combustibilului nuclear la Cernobâl, a explicat că au avut loc un lung lanț de erori și ghinioane care au avut toate loc în timpul testelor.
”Ideea acestor experimente era de a stabili ce se poate întâmpla în cazul unei pene de curent iar sisemul energetic se prăbușește. Însă au avut loc mai multe accidente iar camera ce comandă a solicitat ca unitatea să rămână deschisă în timp ce încercau să o scoată din bazinul cu iod”, a spus Vladimir Bronnikov.
Vitali Skliarov, the minstrul Energiei din Ucraina, era atât de convins de siguranța centralei de la Cernobîl încât a spus că: ”Șansele unui accident nuclear este de unul la 10.000 de ani”, declarație pe care a făcut-o în revista de limbă engleză publicată de ambasada sovietică din SUA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...