Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Conturile sparte sunt din toate domeniile: conturi de e-mail, servere şi pagini web, platforme de vânzări online și de social media, instituţii publice, domeniul energetic şi cel financiar-bancar.
Din datele centralizate reiese că aproximativ 50.000 de conturi din România au fost identificate într-o bază de date pe Darknet, dintr-o listă cifrată la 11 milioane. Peste 2.000 asemenea conturi sunt cu domenii ".ro".
Specialiştii susţin că lista conturilor personale şi profesionale ale victimelor aparţin, atât domeniului instituţional, cât şi celui privat, iar principalele domenii afectate provin din zona conturilor de e-mail, servere şi pagini web, platforme de vânzări online, platforme de social media, organisme guvernamentale, instituţii publice, domeniul energetic şi cel financiar-bancar.
Citește și: OUG aprobat pentru coplata în sănătate
Recomandarea experţilor în securitate cibernetică este ca utilizatorii notificaţi să îşi schimbe parolele folosite pe platformele instituţiilor publice, social media, email, servere şi orice alte servicii unde se autentifică cu ajutorul acelor date compromise.
De asemenea, acolo unde este posibil, să fie activată autentificarea în doi paşi (2FA), pentru a evita pierderea accesului la cont, în cazul în care parola a fost deja compromisă.
"Alexandru Ciprian Angheluş (ProDefence), Oana Buzianu (Wintech) şi Mircea Scheau (Universitatea din Craiova) au publicat recent, cu sprijinul ISACA România şi CERT-RO, un studiu extrem de interesant referitor la acest caz. Studiul are ca subiect utilizarea profilelor (profiling) de către atacatori, pentru a lansa atacuri precise, de succes, împotriva "factorului uman" din interiorul unei organizaţii (...) Într-o lume în care unele acţiuni din mediul online ale utilizatorilor sunt monitorizate constant, profiling-ul ridică întrebări serioase şi solicită răspunsuri urgente cu privire la confidenţialitate, atunci când informaţiile private pot fi deduse din seturi de date mai mici sau mai mari", se arată în comunicatul CERT-RO.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...